Ali İsmail Korkmaz'ın Memleketi Hatay Ayağa Kalktı

Ali İsmail Korkmaz'ın Memleketi Hatay Ayağa Kalktı

HATAY ALİ İSMAİL KORKMAZ İÇİN AYAKTA

Gezi gösterilerinde ölen Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da olaylar çıktı.
 
 Eskişehir'deki gezi parkı olaylarında yaralanıp 33 gün sonra ölen Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da olaylar çıktı. Korkmaz'ın ölümünü protesto etmek isteyen Halkevleri üyesi grup, polis ile çatıştı. Çıkan olaylarda bir polis memuru ayağından yaralandı. 

Ali İsmail Korkmaz'ın öldüğü haberini alan Halkevleri üyesi bir grup, Armutlu Mahallesi'nde toplanarak Gündüz Caddesi girişine yürüdü. Burada barikat kuran göstericiler, polisin 'dağılın' uyarısına rağmen eylemini sürdürdü. Yürümek isteyen göstericileri durdurmak isteyen polis arasında gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti. Uyarılara taşla karşılık veren eylemcilere polis arasında çatışma çıktı. Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilen göstericiler ara sokaklara girerek taş ve bilye atmaya başladı. Atılan taşlardan bir polis yaralandı. Yaralı polis ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 

Göstericiler ile polis arasındaki çatışma sürüyor.

SADECE HATAY DEĞİL TÜM TÜRKİYE ALİ İSMAİL İÇİN AYAKTAYDI BU GÜN


sendikaorg.
 
Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için, Eskişehir, Antakya, Ankara, Mersin, İstanbul’da eylemler düzenleniyor
 
Dikmenliler “palalıları” püskürttü
 
23.05 Dikmen’de Ali İsmail için yapılan eylem sloganlarla devam ederken bir araç kitlenin üzerine sürüldü. Araçtan inen palalı ve satırlı kişiler kitleye saldırdı. Dikmenliler, kol kola vererek palalı ve satırlı saldırganları püskürttü ve alandan uzaklaştırdı.
 
 
 
22.46 İstanbul Rıhtım’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndan gelenlerin ses çıkarma eylemi var.
 
22.44 Ankara’da İlker’den yüzlerce kişi sloganlarla Dikmen Caddesi Ziraat Bankası Kavşağı’na ulaştı. Sokullu’dan gelenlerle birlikte bine yakın Dikmenli, Ali İsmail için direnişe ve mücadeleye devam edeceklerini haykırıyor. Polisevi Kavşağı’nda ise dört TOMA ve iki akrep var
 
22.43 Beşiktaş’taki yürüyüşte Kartal heykelinde anma etkinliği yapıldı. Etkinlikten sonra Abbasağa Parkı’ndaki foruma geri dönüldü.
 
22.35 İstanbul Sarıgazi’de ve Çekmeköy Madenler Mahallesi’nde Ali İsmail için anma yürüyüşleri yapıldı. Yürüyüşlerde sık sık “Ali’nin katili AKP’nin polisi” sloganı atıldı. Sarıgazi’de yürüyüşün ardından kitle Demokrasi Caddesi’ndeki foruma katıldı. Polis terörü konusunun işlendiği sinevizyon gösterimleri yapıldı. Forum sona erdi.
 
22.32 Gezi Parkı’nda anma eylemi sona erdi.
 
22.30 İstanbul Kadıköy’den yürüyenler şu anda Rıhtım’da trafiği kapatarak oturma eylemi yapıyorlar.
 
 
 
22.22 Ankara Dikmen’de Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda bir araya gelen mahalleliler Dikmen Caddesi’ne doğru yürüyor. Sık sık “Ali İsmail ölümsüzdür” sloganları atılıyor.
 
22.20 İstanbul Kurtuluş Forumu’nun katılımcıları Ali İsmail için eylem kararı aldı ve Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe başladı.
 
22.17 İstanbul Beşiktaş yürüyüşüne katılım binleri geçti.
 
 
Beşiktaş’ta Abbasağa Forumu’ndan gelenler
22.10 Antakya’da devam eden çatışmalarda 5 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan bir kişi göğsünden, bir kişi de kafasından gaz fişeği ile vuruldu.
 
22.08 Gezi Parkı’na ulaşan kitle forum yapacağını açıkladı.
 
22.04 İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyen kitle Kadıköy Boğa önünde bekleyenlerle buluştu.
 
 
 
22.03 Beşiktaş’ta “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz” sloganları atılıyor.
 
21.53 Kadıköy sokakta “Ali’ye sözümüz devrim olacak” diye haykırıyor.
 
 
Kadıköy’de binler Ali için yürüyor
21.47 Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyüş başladı. “Kadıköy uyuma direnişe sahip çık” “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürünüyor.
 
 
Kadıköy Yoğurtçu Parkı
21.46 İstanbul İstiklal Caddesi’nden Gezi Parkı’na yürüyen binlerce kişi Ali İsmail ve Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden direnişçiler için Gezi Parkı merdivenlerinde saygı duruşunda bulundu.
 
21.45 İstanbul Beşiktaş’ta Abbasağa Forumu’nda bir araya gelen yüzlerce kişi eylem kararı aldı. Kitle, Ali’nin katili Tayyip Erdoğan sloganlarıyla yürüyor.
 
21.42 Antakya’da çatışmalar devam ederken destek artıyor. Binlerce kişi Armutlu Mahallesi’nde polisin karşısında. Binalarından destek veren insanlar da limon, süt gibi materyaller atıyor.
 
21.27 Antakya’da gaz kapsüllerinden yaralananlar var.
 
21.25 Eskişehir Espark önünde Antakya’daki polis saldırısı protesto ediliyor.
 
21. 18 İstanbul’da Beyoğlu Forumu, Ali İsmail için Galatasay Lisesi önünden Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Alkış ve sloganlarla yürüyüş sürüyor.

Bursalılar Ali İsmail için Heykel’de buluştu. Diren Bursa’nın çağrısıyla 19.00′da bir araya gelenler Heykel’de bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Hatice Nur Derya, AKP iktidarı Gezi parkı eylemleri boyunca 4 insanın ölümüne, 12 insanın kör olmasına, 10 binlerce insanın yaralanmasına sebep oldu. Eylemlerin meşru temsilcileri Taksim Dayanışması Yürütücülerini ise iki gündür gözaltında tutuyor. Türkiye’de birçok şehirde cadı avı haline gelen gözaltılarla, tutuklamalarla direnişi durdurmaya çalışıyor ama biz AKP’nin aramızdan aldığı arkadaşlarımızın hesabını sormadan evlere dönmeyeceğiz” dedi.
21.16 Mersin’de İnönü Parkı’ndan kitleye polis barikatı kuruldu. Halk evlerinden tencere tavalarla yolu kesilen kitlenin yanına geldi. İnönü Parkı’ndan gelenler daha sonra parka geri dönerek halk kürsüsünü gerçekleştirdi.
 
21.10 Mersin’de Ali İsmail için İnönü Parkı’nda ve Yıldız Parkı’nda toplanan halk, Telekom’un önünde buluşmak üzere yürüyüşe başladı.
 
20.55 Antakya’da çatışma Armutlu Mahallesi’nde devam ediyor. Halk polis saldırısı karşısında barikat kuruyor.
 
20.42 Antakya’da Gündüz Caddesi’nde polis saldırısı başladı. TOMA’dan tazyikli su sıkılıyor. Plastik mermi kullanılıyor.
 
 
Antakya saldırı
20.39 Eskişehir’de anma etkinliği sona erdi. Espark önüne sloganlarla yürünüyor.
 
 
 
20.35 Bakırköy Meydanı’nda yüzlerce kişi, “Ali İsmail” ile ilgili sloganlar atarak forumun yapılacağı Çamlık Parkı’na doğru yürüyor.
 
20.29 Eskişehir’de on binler, Ali İsmail’in saldırıya uğradığı yere ulaştı. Anma programı başladı. Konuşmalar yapılıyor. Karanfiller bırakıldı. Direnişte hayatını kaybedenler anılıyor. Polis, AKP binası önünde TOMA ve yüzlerce çevik kuvvetle bekliyor.
 
20.20 Eskişehir’de Yunusemre Caddesi’ne dönen on binlerce kişi 50 metre ilerideki polis barikatı ile karşılaştı. “Katil polis hesap verecek” sloganları atılıyor.
 
20.13 Antakya’da barikatın açılması için polise isyan eden bir kadına polis “Siz halk değilsiniz” dedi.
 
20.09 Eskişehir’de on binlerce kişi Ali İsmail’in faşist saldırıya uğradığı Yunusemre Caddesi’ne yaklaşıyor.
 
20.03 Antakya’da polis barikatı önüne adım adım yaklaşılırken her bir adımda hayatını kaybeden direnişçilerin ismi anılıyor.
 
20.02 Eskişehir’de İkieylül Caddesi’ne gelindi. Tramvay yolu kapatıldı.
 
19.59 Antakya’da Saray Caddesi’ne doğru yürüyenlere polis Gündüz Caddesi’nde barikat kurdu. Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert burada bir konuşma yaptı. Cömert “Ali kardeşimiz için en önde ben yürüyeceğim” dedi.
 
 
Antakya’da Abdullah Cömert’in abisi Zafer Cömert
19.55 Eskişehir’de stadyum önünden geçiliyor. Kitle giderek artıyor, binalardan çok büyük destek var.
 
19.37 Eskişehir’de Ali İsmail’e faşist saldırının gerçekleştiği Yunusemre Caddesi’ne karanfil bırakmaya gidiliyor.
 
19.32 Ali Eskişehir’de yıldızlara uğurlanıyor. Hasan Polatkan Migros önünde Ali’nin cenazesi ve ailesi Antakya’ya uğurlanıyor. “Ağlama anne evlatların seninle” sloganları atılıyor, karanfiller atılıyor.
 
 
Eskişehir’de oturma eylemi yapılıyor
19.20 Antakya’da binlerce kişi yürüyüşler için yasaklı yer olan Saray Caddesi’ne doğru “Bizi de öldürün memleketi kurtarın” sloganlarıyla yürüyor.
 
19.15 Eskişehir’de bir taksici cenaze aracının önünü kesmeye çalışıp kaçtı.
 
19. 13 Yürüyüş Hasan Polatkan Caddesi’nde devam ederken bir apartmanın balkonundan bir kişi AKP lehine bağırıp eylemdekilere küfür etti. Apartmanın diğer dairelerinden gelen yoğun tepkiler ve yuhalamalar sonucu içeri girmek zorunda kaldı.
 
 
18.58 Antakya’da Uğur Mumcu Meydanı’ndan kent merkezine yürümek isteyen kitle polis barikatıyla karşılaştı. Abdullah Cömert’in iki ağabeyi de yürüyüşte.