AKP'li Metiner'den Abdullah Gül'e çok ağır yazı

AKP'li Metiner'den Abdullah Gül'e çok ağır yazı

Erdoğan ile Abdullah Gül arasında KHK eleştirisi ardından başlayan ve giderek sertleşen polemiğe Erdoğancı Milletvekili Mehmet Metiner ağır hakaretler ile dahil oldu.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında giderek sertleşen KHK polemeiğine Erdoğancı milletvekilleri de girdi.

180 DERECE DÖNÜŞLERİ İLE ÜNLÜ

TV Porgramlarında yaptığı gaflar ve 180 derece dönüşleri ile tanınan AKP Mileltvekili Mehmet Metiner isim vermeden Abdullah Gül'e çok ağır yakıştırmalarda bulundu. Starda yayınlanan köşe yazısında Abdullah Gül'ün KHK eleştirisinde kullandığı kelimelerin içerisinde "Darbecilerin siyasi itleri" cümlesini kullandı. Polemiğin bu kadar ağır sözlere kadar gitmesi siyasi kulisleride hareketlendirmeye başladı. AKP kaynakları Abdullah Gül ve arkadaşlarının bu çıkışlar karşısında daha fazla sessiz kalmayacağını konuşuyorlar. 

AĞIR HAKARETLER

Erdoğan'ın katıldığı son AKP Kongresinde Abdullah Gül'e çok ağır ithamlarda bulunması sonrası AKP'li milletvekilleride konum almaya başladılar. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması sonra, AKP milletvekili Mehmet Metiner, "Darbecilerin siyasi itleri" şeklinde ithamda bulundu. Metiner, Star'daki köşesinde isim vermeden Gül'e yüklendi.

"HAİN VE SİYASİ İT" SÖZLERİ

“Kafasında ‘hinlik ve muğlaklık’ olanlar KHK’da muğlaklık olduğunu söylüyorlar” diyen Metiner, “Ne yani, 15 Temmuz ve devamındaki 16 Temmuz’da yanıbaşındaki kardeşini, bacısını ve gencecik evladını hunharca öldüren o teröristlere bir de gül mü dağıtacaktı halkımız. Varsın o darbeci teröristlerin 'siyasi itler'i ürümeye devam etsinler. Ama biz asla darbeci teröristlere gül dağıtanlardan olmayız!” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler