AKP'de Binali Yıldırım ve Berat Albayrak kavgası konuşuluyor

AKP'de Binali Yıldırım ve Berat Albayrak kavgası konuşuluyor

Dün Erdoğan'ın gurup toplantısında beklendiği gibi Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığının açıklanmasında yaşanan 2 ertelemenin ardından damat Berat Albayrak'la yaşadığı kavganın damga vurduğu ileri sürüldü

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli mevkilere atadığı Hazineden sorumlu bakan damadı Berat Albayrak ile ilgili neredeyse her gün bir başka iddia ortaya çıkıyor. Dün Erdoğan'ın gurup toplantısında önceden belirlendiği halde Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığına adaylığının açıklanmasının ertelenmesi kafalarda karışıklık yaratmıştı. 

YİNE BERAT ALBAYRAK

Konuya ilişkin ortaya atılan son iddia ise Berat Albayrak ile Binali Yıldırım'ın kavgası erteleme getirdi şeklinde oldu. 
Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul adayını açıklamasını iki kez ertelemesinin altında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasında yaşandığı iddia edilen kavganın yattığı ileri sürüldü.

TARTIŞMA ÇIKTI

Mart 2019 yerel seçiminde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı olacağı iddia edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın, ilana giden süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile tartıştığı öne sürüldü. Bu tartışmadan dolayı AK Parti'nin İstanbul adayının açıklanamadığı iddia edildi.

İLÇE ADAYLARI SORUNU MU?

Albayrak'ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Yıldırım'ın bu duruma tepki gösterdiği öne sürüldü. Yıldırım'ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listenin kendisine emrivaki olarak getirilmesine tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul ile ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği iddia edildi. Yıldırım'ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı ileri sürüldü.

İlgili Haberler