AKP TMMOB'tan İntikamını Gece Yarısı Mecliste Aldı!

AKP TMMOB'tan İntikamını Gece Yarısı Mecliste Aldı!

TMMOB'A GECE YARISI OPERASYONU

Gezi Parkı'nın yeniden açılmasının ardından Taksim Dayanışması'nın hedef gösterilmesi, dayanışmaya ve TMMOB'a yönelik gözaltılar ve ev aramalarıyla yürütülen yıldırma operasyonu sürdürülüyor.

8 Temmuz gecesi TMMOB'un basın açıklamasının ardından binaya ve önündekilere polis saldırmış, saldırıya müdahale etmek isteyen CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Kaan Salıcı da polisin uygunsuz davranışlarına maruz kalmıştı.

Yöneticilerini gözaltına almak da dahil birçok yıldırıcı uygulamaya giden iktidarın, bir türlü susturamadıkları ve ele geçiremedikleri örgütlerden biri olan TMMOB, bugün mecliste iktidarın oy çokluğu sayesinde aldığı kararla fiilen yok edildi.

AKP grubunun oy çokluğuyla kabul edilen önerge ile birlikte, meslek odalarının vize ve onay yetkisini elinden alındı. Örgütün finansal olarak çökmesi olarak yorumlanan gelişmeler bugün gece saatlerinde muhalefet milletvekilleri tarafından duyurulan gelişmeler, sosyal medyada tepkiyle karşılandı. TMMOB'tan intikam planı çok kısa bir süre içinde Twitter kullanıcıları tarafından  #TMMOBaDokunma ve #direnTMMOB etiketleriyle gündem yapıldı.

İtirazlara konu olan önergenin tam metni şöyle;