'AKP ile MHP birleşsin tek parti olsun'

'AKP ile MHP birleşsin tek parti olsun'

Erdoğan ve Bahçeli arasında tartışmasız sürdürülen Cumhur İttifakının MHP tabanında, yerel seçim adayları netleştikçe ve anket sonuçları geldikçe giderek netleşen rahatsızlık çözüm arayışlarına neden oluyor

Erdoğan ve Bahçeli arasında başkanlık seçimlerinde başlayan ittifak yerel seçimlerde sürdürülmeye devam etmesi anketlere olumsuz yansıyınca MHP'de çözüm arayışlarda başladı. Yapılan ittifak sonucu giderek küçülen MHP'li vekillerde gelecek seçimlerde listelerde yer bulamama korkusu başladı. Ekonomide yaşanan ağır sorunlar ise ortaklık yüzünden MHP'ye de büyük zarar verince bazı kesimler AKP ve MHP'nin birleşmesi ve tek parti olması gerektiğini konuşmaya başladılar.

İTTİFAK AKP'YE YARIYOR

Erdoğan ve Bahçeli arasında sürdürülen uzlaşmanın MHP'ye faydasından çok zararı olduğu sürekli konuşulurken MHP'li Belediyelerin sayısında büyük düşüş yaşanacağı konuşuluyor. Yapılan anketlerde ise MHP'nin büyük oy kaybı yaşadığı Cumhur İttifakı oylarının bile % 38'lerde seyrettiğiileri sürülerek," 2 partinin birleşmesinden başka çıkar yol yok" deniliyor

MHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ÖNERMİŞ

Medyada yer alan haberlere göre, MHP'li bir milletvekili, "AK Parti, MHP birleşsin yeni parti kuralım, adı da Cumhur İttifakı Partisi kısaca CİP olsun" önerisinde bulundu. İşte haberin ayrıntısı.

İTTİFAK KEMİKLEŞTİ MHP KÜÇÜLDÜ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ittifakları da beraberinde getirdi. Önce 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi ardından 31 Mart yerel seçimleri için ittifaklar kuruldu. MHP'li bir milletvekili, "İttifak nedeniyle kendi partime, üç hilale mühür vuramayacağım. Bu durumda AK Parti, MHP birleşsin yeni parti kuralım, adı da Cumhur İttifakı Partisi kısaca CİP olsun" önerisinde bulundu.

ANKETLERDE DÜŞÜŞ VAR

Muhalefet partilerinin ittifakında yapı değişse de AK Parti ve MHP 'Cumhur İttifakı' adıyla yol yürümeye devam ediyor. İki partinin etkinliklerinin birçoğunda kendi partilerinin amblemi ve logosu da kullanılmıyor. Bu manzara kulislerde renkli sohbetlere konu oluyor.

ADI BİLE HAZIR

Gazete Duvar'ın kulis haberine göre, oy kullanacağı ilde yapılan ittifak nedeniyle ne büyükşehir belediye başkanlığı, ne ilçe belediye başkanlığı, ne de meclis üyeliği pusulasında partisine oy verebilecek olan bir MHP milletvekili gülerek, "İttifak nedeniyle kendi partime, üç hilale mühür vuramayacağım. Bu durumda AK Parti, MHP birleşsin yeni parti kuralım, adı da Cumhur İttifakı Partisi, kısaca CİP olsun" önerisinde bulundu.

İlgili Haberler