Ahmet Akın: "karadeniz Doğal Gazını Kendiçıkarlarınız İçin Değil, Vatandaşiçin Kullanın"

Ahmet Akın: "karadeniz Doğal Gazını Kendiçıkarlarınız İçin Değil, Vatandaşiçin Kullanın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, faturayıödeyemediği için doğal gazı kesilen 1 milyon 311 bin abone olduğunu dikkat çekerek "Son üç yılda doğal gazı kesilen abone sayısı 470 bin 426 kişi arttı. Buna göre 2020-2022 yılları arasında kesinti uygulanan abone sayısı yüzde 56 oranında arttı. Biz sürekli şunu vurguluyoruz: Karadeniz doğal gazını kendi çıkarlarınız için değil, vatandaş için kullanın. Karadeniz doğal gazı vatandaşın refahı için kullanılsa bu kadar derin bir enerji yoksulluğu yaşanmazdı" açıkl

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, faturayıödeyemediği için doğal gazı kesilen 1 milyon 311 bin abone olduğunu dikkat çekerek "Son üç yılda doğal gazı kesilen abone sayısı 470 bin 426 kişi arttı. Buna göre 2020-2022 yılları arasında kesinti uygulanan abone sayısı yüzde 56 oranında arttı. Biz sürekli şunu vurguluyoruz: Karadeniz doğal gazını kendi çıkarlarınız için değil, vatandaş için kullanın. Karadeniz doğal gazı vatandaşın refahı için kullanılsa bu kadar derin bir enerji yoksulluğu yaşanmazdı" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yıllık doğal gaz sektör raporlarına göre Karadeniz doğal gazına ilişkin ilk müjdenin verildiği 2020 yılından 2022 yılına kadar geçen dönemde faturasınıödeyemediği için kesinti yaşayan abone sayısının artmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Akın, açıklamasında şunları söyledi:

"AK Parti iktidarı; Karadeniz doğal gazını kendi siyasi çıkarı için kullanırken; son açıklanan resmi verilere göre 2022 yılında 1 milyon 311 bin abonenin doğal gaz faturasınıödeyemediği için kesildi. Başka bir deyişle 2022 yılında her 14 aboneden biri faturasınıödeyemediği için doğalgaz kesintisi yaşadı.

"FATURASINI ÖDEMEDİĞİİÇİN KESİNTİ UYGULANAN ABONE SAYISI ARTIYOR"

EPDK’nın 2020 yılına ilişkin yıllık doğal gaz sektör raporuna göre faturasınıödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı 840 bin 954 olarak hesaplanıyordu. 2021 yılına gelindiğinde yayınlanan rapora göre faturasınıödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı 1 milyon 197 bin 227 aboneye çıktı. Son olarak geçtiğimiz haftalarda yayınlanan 2022 yılı sektör raporuna göre; fatura ödenmediği için doğal gaz kesintisi uygulanan abone sayısı 1 milyon 311 bin 380 aboneye çıktı. Buna göre Karadeniz doğal gazına ilişkin müjde verilmesinden sonra 2020, 2021 ve 2022 verileri bize gösteriyor ki; faturasınıödemediği için kesinti uygulanan abone sayısı sürekli artıyor.

“KARADENİZ DOĞAL GAZINI KENDİÇIKARLARINIZ İÇİN DEĞİL, VATANDAŞİÇİN KULLANIN”

Son üç yılda doğal gazı kesilen abone sayısı 470 bin 426 kişi arttı. Buna göre 2020-2022 yılları arasında kesinti uygulanan abone sayısı yüzde 56 oranında arttı. Tek başına bu veri bile bize Türkiye’de yaşanan enerji yoksulluğunu gösteriyor. Vatandaşın temel bir hak olan enerjiye erişiminde yaşadığı zorluğu ortaya koyuyor. Türkiye’de 18,9 milyon doğalgaz abonesi var. Bu dikkate alındığında 2022 yılında her 14 aboneden birinin doğal gaz kesintisi uygulandığı anlaşılıyor. Biz sürekli şunu vurguluyoruz: Karadeniz doğal gazını kendi çıkarlarınız için değil, vatandaş için kullanın. Karadeniz doğal gazı vatandaşın refahı için kullanılsa bu kadar derin bir enerji yoksulluğu yaşanmazdı.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı