Adıyamanlı Esnaf: "parayla Oy Alıyorlar. Parayı Alacağım, Vermeyeceğim"

Adıyamanlı Esnaf: "parayla Oy Alıyorlar. Parayı Alacağım, Vermeyeceğim"

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’ye hayat pahalılığından dert yanan Adıyamanlı esnaf, “Bizim mutfağımıza dokundular. Bunlar kazanırdı aslında, mutfağımıza dokundu, bitti… Parayla oy alıyorlar, bana yardım ediyorlar. Kibarca, yardım adı altında 'Para çek, oyunuzu bize verin' yok. Parayı alacağım, vermeyeceğim” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’ye hayat pahalılığından dert yanan Adıyamanlı esnaf, “Bizim mutfağımıza dokundular. Bunlar kazanırdı aslında, mutfağımıza dokundu, bitti… Parayla oy alıyorlar, bana yardım ediyorlar. Kibarca, yardım adı altında "Para çek, oyunuzu bize verin" yok. Parayı alacağım, vermeyeceğim” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’da esnafın sorunlarını dinledi. Bisiklet tamircisi esnaf, iktidarı eleştirerek “Bizim mutfağımıza dokundular. Buramıza geldi. Bunlar kazanırdı ama mutfağımıza dokundu. Bir çocuk bezi alamıyorum, 3 tane çocuğumuz var. Bunlar kazanırdı aslında, mutfağımıza dokundu, bitti” dedi.

Kendilerine yardım yapılarak oy istendiğini kaydeden esnaf, “Parayla oy alıyorlar, bana yardım ediyorlar. Kibarca, yardım adı altında. Para çek, oyunuzu bize verin, yok. Parayı alacağım, vermeyeceğim” dedi. Evde artık eşleriyle kavga ettiklerini belirten esnaf, “Yok bez bitmiş. Bir bez 120-130 lira… Fakir ne yer, tütün içer, yağ yer. Hani nerede? Bunu anlamayacak kadar ahmak değil artık” diye konuştu.

Esnaf, “Geçim çok zor olmuş. Adam diyor ya açız. Bunu ekmek zannediyorlar. Ekonomi olarak artık açız. Geçim sıkıntımız yüksek derecede, geçinemiyoruz. Ekmeği bu abiye desem 2 ekmek alır, evime götürürüm. Ekonomi olarak açız” dedi.

Tutdere de “Bu düzen, bu sistem bizi aç bırakıyorsa, çocuklarımızı sizleri mağdur ediyorsa bu düzeni değiştirmekten başka çare yok, değiştireceğiz. Siziniz sesiniz olacağız, birlikte mücadele edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı