Ab Liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yazdıkları Mektupta Taziye Dilekleriniiletti

Ab Liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yazdıkları Mektupta Taziye Dilekleriniiletti

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak taziye dileklerini iletti. Mektupta, “Türk makamlarıyla yakın koordinasyon içerisinde desteğimizi daha da arttırmaya hazırız. Düşüncelerimiz sizinle ve halkınızla birlikte olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak taziye dileklerini iletti. Mektupta, “Türk makamlarıyla yakın koordinasyon içerisinde desteğimizi daha da arttırmaya hazırız. Düşüncelerimiz sizinle ve halkınızla birlikte olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

AB ülkelerinin liderleri, 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak taziye dileklerini iletti. “Halkınız yürek burkan bir çile çekiyor” ifadesiyle başlayan mektubun devamında şunlar kaydedildi:

“Avrupa Konseyi Üyeleri olarak, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından yaşanan yıkıcı can kayıpları dolayısıyla en derin taziyelerimizi iletmek isteriz. Bu korkunç felaketin dramatik sonuçları karşısında büyük bir şok ve üzüntü içerisindeyiz.

Düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden tüm ailelerle ve hâlâ haber bekleyen herkesle beraber. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu korkunç şartlarda, hayat kurtarmak için gece gündüz demeden çalışan cesur kurtarma ekiplerini saygıyla anıyoruz.

Avrupa Birliği ve üye ülkeler bu trajedi karşısında Türkiye ve Suriye halklarıyla tam bir dayanışma içerisindedir.

Depremin hemen akabinde, depremden etkilenen tüm bölgelerdeki acıların hafifletilmesine yardımcı olmak için her türlü yardımı süratle sağlamak üzere elimizden geleni yaptık. Avrupa Komisyonu ve AB dönem başkanı olarak İsveç, Mart ayında Brüksel'de Türkiye ve Suriye halklarına destek olmak amacıyla uluslararası toplumdan mali yardım toplamak üzere bir Donörler Konferansı düzenlenmesi için girişimde bulunmuştur.

Türk makamlarıyla yakın koordinasyon içerisinde desteğimizi daha da arttırmaya hazırız. Düşüncelerimiz sizinle ve halkınızla birlikte olmaya devam edecektir.”

Brüksel'de bugün düzenlenen AB Liderler Zirvesi, depremler sonucunda yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadan saygı duruşuna ait görüntüleri, “Düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden aileler ve hala haber bekleyenlerle birlikte olmaya devam ediyor” ifadesiyle paylaştı.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı