AB Bakanı Çelik'ten Avrupa vizesi açıklaması

AB Bakanı Çelik'ten Avrupa vizesi açıklaması

Avrupa Biliğinin çeşitli gerekçeler ile askıya aldığı " Vizesiz Seyahat" anlaşmasına ilişkin Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten açıklama geldi

Avrupa Birliği ile yılan hikayesine dönen vize muafiyeti konusunda Bakan Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik konuyla ilgili Avrupa Birliğinin Türkiye'den istediği tüm yasal değişiklikler için tasarının tamamlanıp TBMM'ye sevkedilecek dedi.

UYUM KOMİSYONUNDAN AÇIKLAMA

Çelik, "Vize ile ilgili çalışmayı tamamladık. Bugün yarın komisyona bu çalışma teslim edilecek. Türkiye üzerine düşen bütün mükellefiyetleri yerine getirmiştir. Bize göre 72 kriterin hepsi yerine getirilmişti , dedi."

ROKET SALDIRILARI KONUŞULMUYOR

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Çelik, "Türkiye'ye dönük bu roket saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile ilgili saygı duruşunda bulunmaları gerekir. Bundan bahsetmeden sivil kayıplardan bahsetmeleri terörle mücadele konusunda bir kere daha Avrupa Birliği'nin ilkesel yaklaşıp yaklaşmadığı konusundaki kaygılarımızı, endişelerimizi arttırmaktadır. Bu konuda liste kabarıktır. 

BM'NİN KABUL ETTİĞİ TERÖR ÖRGÜTLERİ

Diyorlar ki Türkiye; 'BM'nin terör örgütü olarak kabul ettiği örgütler ile mücadele etmelidir' bu cümleyi açıkça kınıyorum. Türkiye tabi ki BM'nin terör örgütü olarak kabul ettiği örgütler ile mücadele ediyor. YPG eşittir PKK iken YPG terör örgütü kabul edilmiyor diye bizim topraklarımıza yapılan saldırılara karşı mücadeleden vaz mı geçmemiz gerekiyor?" diye konuştu.

Çelik, "YPG-SDG diye bir şey yok. YPG, SDG eşittir PKK'dır terör örgütüdür. Etiketlerle oynamanın bir anlamı yok. Türkiye tamamen meşru bir pozisyondadır" dedi.

VARNA'DA ZİRVE

Türkiye AB ilişkilerine ilişkin Çelik, "AB'ye çağrı yapıyorduk. Türkiye ile AB arasında bir zirve yapılmalıdır demiştik şimdi Türkiye'ye resmi olarak bildirilmiştir. 26 Mart tarihinde Türkiye ile AB arasında Varna'da Bulgaristan'ın dönem başkanlığının girişimi çerçevesinde bir zirve olacaktır.

Türkiye -AB meselelerinin ele alındığı bundan sonra nasıl ilerleyebileceğimiz konusunda bir zirve olacaktır" dedi.

İlgili Haberler