7 AYDIR ARABADA YAŞAYAN GENÇ KIZIN DRAMI

7 AYDIR ARABADA YAŞAYAN GENÇ KIZIN DRAMI

Ancak, tekrar bulunan M.T., tedavisi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

MANİSA'da yetiştirme yurdunda büyüyen ve reşit olmasının ardından gönderildiği Kadın Sığınma Evi'nde kalmayı kabul etmeyip, ayrılan 19 yaşındaki M.T.'nin, 7 aydır, bir arkadaşı aracılığıyla tanışıp gönlünü kaptırdığı gence ait otomobilde yaşadığı ortaya çıktı

GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ.

Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü yetkilileri ve polis tarafından güçlükle ikna edilen genç kız, bu sabah tekrar sokaklara döndü. Ancak, tekrar bulunan M.T., tedavisi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

ANNESİNİN SEVGİLİSİ TACİZ ETTİ

M.T.'nin Denizli'de yaşayan anne ve babası 8 yıl önce boşandı. O dönemde 11 yaşında olan M.T., kardeşi S.T. anneleriyle yaşamaya başladı. İddiya göre M.T., 14 yaşına geldiğinde annesinin sevgilisinin tacizine uğradı. M.T.'nin psikolojisinin bozulması üzerine olay ortaya çıktı. M.T.'ye cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen kişi tutuklandı. Annesinden alınan M.T. ise Isparta Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. 

KADIN SIĞINMA EVİNDE KALMAK İSTEMEDİ

Burada 1 yıl kalan M.T., psikolojik sorunları nedeniyle 2010 yılında Manisa Yetiştirme Yurdu'na gönderildi. Geçen yıl reşit olan M.T., Kadın Sığınma Evine yollanmak istendi. Ancak, burada kalmayı kabul etmeyen M.T., yurttan ayrıldı. M.T., bir arkadaşının tanıştırdığı TEDAŞ'ta görevli S.Y.'ye gönlünü kaptırdı. Gidecek yeri olmayan M.T., Yunusemre İlçesi, Yarhasanlar Mahallesi'nde S.Y.'ye ait 45 HC 054 plakalı otomobilde yaşamaya başladı. 7 aydır otomobilde yatıp kalkan genç kızın durumunu mahalle sakinleri polise bildirdi. 

SIĞINMA EVİNE GÖNDERİLDİ

Otomobilde kalmakta ısrar eden M.T., polisler ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan tarafından güçlükle Kadın Sığınma Evi'nde kalmaya ikna edildi. S.Y. ise mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine otomobilini buradan kaldırmak zorunda kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı