1 ÖLÜ 157 YARALI

1 ÖLÜ 157 YARALI

Uçağın ağır hasar aldığı kazada uçaktan alevler yükseldiği görüldü. Alevlerin kısa sürede söndürüldüğü açıklanırken havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

Sabiha Gökçen'e İzmir- İstanbul Uçağı Düştü 
Sabiha Gökçen Hava limanına İzmir İstanbul seferini yapmakta olan Pegasus Hava yollarına ait uçak düştü. 3 Parçaya bölünen uçakta ölü ya da yaralı olup olmadığı b,lgisi alınamazken. Yetkililerden bir açıklama gelmedi. Uçağın pistten çıktığı şeklinde ifade veren görgü tanıkları, ilk çarpma anında uçaktan alevlerin yükseldiğini söylediler

1 KİŞİ ÖLDÜ

Sabiha Gökçen'deki kaza ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 157 kişinin yaralandığını bir kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAKANIN AÇIKLAMASI

 "Yaralı sayımız 157 kişi oldu. 6 hastamız yoğun bakım şartlarında takip ediliyor. Yoğun bakım hastalarının genel durumu ciddi ve ağır değil. 1 hasta için ameliyat planlanmakta. Pegasus Hava Yolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 157 kişinin de yaralandı" ifadelerini kullandı.
 

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

Uçağın ağır hasar aldığı kazada uçaktan alevler yükseldiği görüldü. Alevlerin kısa sürede söndürüldüğü açıklanırken havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kazada kimsenin hayatını kaybetmediği belirtildi

PEGASUS'TAN İLK AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. An itibarıyla, can kaybı bulunmuyor, yaralı yolcularımız hastanelere sevk ediliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİSİ; 30-40 METRE YÜKSEKTEN DÜŞTÜ"

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağının pistten çıktığı bölgeye geldi. Vali Yerlikaya burada basına bir açıklama yaptı. Vali Yerlikaya açıklamasında, "Bu akşamüzeri saat 18.30 civarında İzmir-Sabiha Gökçen İstanbul seferini yapan Pegasus yolcu uçağı maalesef kötü hava koşulları sebebiyle piste tutunamıyor. Pistten çıktıktan sonra 50 60 metre sürükleniyor. TEM'den E5'e bağlantı yolunun olduğu mevkide 30 40 metre yüksekten buraya düşüyor. 

UÇAKTA 2 BEBEK VARDI

175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotumuz var. Şu ana kadar hastanelere 120 yaralı taşıdık. İçeride şu anda arkadaşlarımız yaralıları kurtarma çalışmalarını yapıyor. 112'miz, itfaiyemiz, AFAD'ımız hep birlikte olay yerindeki yaralılarımızı ilk andan itibaren kurtarıp en yakın hastaneye taşıyorlar. Sağlık Bakanımız da Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde. Birazda havalimanındaki kriz merkezine geçeceğiz. 1 saat sonra tekrar sizlerle buluşacağız. Bir sat önceki rakamla şimdiki rakam farklı. Üzüntümüz büyük. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı

İlgili Haberler