Rusya'dan "Çok İlginç" Türkiye açıklaması

Rusya'dan "Çok İlginç" Türkiye açıklaması

Ancak daha sonra Rusya ve Türkiye arasında başta Suriye'de süren savaşa ilişkin çok ciddi görüş ayrılıkları olduğu ortaya çıkmıştı.

Erdoğan'ın son Moskova ziyareti sırasında gerçekleşen Putin zirvesi ardından yapılan açıklamalarda uçak krizi döneminin sona erdiğine işaret edilerek, normale dönme sürecinin hızlandırılacağı her iki tarafın temsilcileri tarafından açıklanmıştı.

PUTİN ERDOĞAN'I OYALIYOR MU ?

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ise gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar  içerisinde, normale dönüş sürecinin hızlandırılacağını söylemişti. Ancak daha sonra Rusya ve Türkiye arasında başta Suriye'de süren savaşa ilişkin çok ciddi görüş ayrılıkları olduğu ortaya çıkmıştı.

SON ABD AÇIKLAMASI VE RUSYANIN EYLEMLERİ SÖYLENENLERİ DOĞRULUYOR

Özellikle Erdoğan'ın " El Bab tamam, sırada Rakka ve Münbiç var" sözlerinin ABD gibi Rusya'nında  işine gelmediği sonra meydana gelen gelişmeler ile ortaya çıktı. Dünya medyasında yer alan haberlerde bu konuda Rusya ve ABD'nin Türkiye'ye karşı gizli işbirliği içerisinde oldukları, Türk askerini Rakka ve Münbiç'e sokmamak için bir çok önlem aldıkları ortaya çıkmıştı. ABD'nin Rakka'yı PKK'nın Suriye kolu YPG ile birlikte kuşattmasının ardından Rusya'nında Halep'te yine YPG güçleri ile ortak üs kurduğu haberleri Rusya ile ilşkileri germişti. Türk tarafı konuya ilİşkin herhangi bir resmi açıklama yapmazken, Rusya Dışişleri sözcüsü Zaharova'nın yaptığı açıklamadan, durumun oldukça gergin olduğu ve Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi yerine vekaleten bakan Maslahatgüzarın Bakanlığa çağrıldığı ortaya çıktı.

RUSYA'DAN ÇOK ÇARPICI AÇIKLAMA

Zaharova haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ankara’daki geçici Rus Maslahatgüzarı Sergey Panov’un Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na Suriye’deki hala kolay olmayan durumu görüşmek üzere çağrıldığını söyleyebilirim.
Bilindiği üzere Türkiye, Suriye’deki barış sürecindeki başlıca partnerlerimizden birisidir; görüşmede de bu konular değerlendirildi. Askeri konuları ilgilendiren her sorunun ise direkt olarak Rusya Savunma Bakanlığı’na aktarılması gerektiğini hatırlatmak isterim.”

İlgili Haberler