Erdoğan'dan Topbaş'ın damadı açıklaması

Erdoğan'dan Topbaş'ın damadı açıklaması

Uzun süredir medyada çeşitli iddiaların yer aldığı Kadir Topbaş'ın FETÖ sanığı damadı Ömer Faruk kavurmacı konusunda Erdoğan'dan flaş sözler

Dün medyada denetimli serbestlik imzası vermek için yetkili karakolu gitmediği haberleri yapılan, yurt dışına kaçtığı yönünde CNN'türkte önce haberi yapılan sonra kaldırılan Kadir Topbaş'ın damadına ilişkin sessizliğini bozan Erdoğan sonunda açıklama yaptı. 
Açıklamasında tasarrufun yargıya ait olduğunu söyleyen Erdoğan'ın konuya ilişkin ifadesi şöyle.

SAĞLIK GEREKÇESİ İLE TAHLİYE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaat soruşturması kapsamında tutuklu yargılanırken sağlık gerekçesisiyle tahliye edilen Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'yla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor" dedi.

KARAKOLA İMZAYA GİTMEDİ HABERLERİ İÇİN BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel seyahati öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fethullah Gülen cemaati soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, sağlık sebebiyle "denetimli serbestlikle" tahliye edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. 

AK PARTİYE FATURA ETMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Yargılama süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil" dedi.

ŞÖYLE DEVAM ETTİ

"Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden, bunu somut olarak ortaya koyması gerekir. Kimse bu söyle. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsunuz, tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. 
Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içlerindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler."

İlgili Haberler