Bülent Arınç Abdullah Gül cephesinde büyük çatlak

Bülent Arınç Abdullah Gül cephesinde büyük çatlak

Uzun süredir saraya yakın yazarların hedefinde olan Abdullah Gül Bülent Arınç ekibinde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Saraya yakın bir kısım yazarların uzun süredir hedeflerinde olan Abdullah Gül ve arkadaşları konusunda  ilginç gelişmeler yaşanıyor. İlk gelişme AKP'de yaşanan çatışmalarda yaşandı. 
Önce Abdullah Gül'ün siyasete girmeyeceğim açıklaması yapması, ardından hayatını kaybeden babasının cenazesinde Erdoğan başta AKP'nin tam kadro katılması havayı ciddi bir biçimde yumuşattı. Ardından Gül ve ekibine saray çevresi yazarların saldırıları bıçak gibi kesildi. Ancak Gül ekibinde olduğu söylenen eski ağır toplardan Bülent Arınç konusunda başka gelişmelerde yaşanıyor. 

ABDULALH GÜL'E KIRILDI

İlki kulislerde konuşulan Abdullah Gül pasifliğinin ekipte yaratttığı sıkıntı. Söylenenlere göre yapılan ağır saldırılarda en çok hedef gösterilen Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu'na Abdullah Gül'ün çok sahip çıkmaması biraz kırıklık yaratmış. Ardından yaptığı " Cumhurbaşkanlığı adayı olmayacağım açıklaması ise kırıklığa tuz biber ekmiş. Hatta Bülent Arınç Abdullah Gül'ün babasının cenazesine bu nedenle gitmemiş sudan bahaneler yaratmış. AKP kulislerinde ortaya atılan ididalara göre merkez sağda yeni bir parti çalışması böylelikle rafa kalkmış. Arınç yeni parti konusunda ise bir açıklama yaptı.

YENİ PARTİ KONUSU NEDİR

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni parti iddialarına ilişkin Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada, "Ne parti kurması, biz iyi bir AK Partiliyiz. AK Parti’nin dışında bizim bir gözümüz yok" dedi.

ABDÜLKADİR SELVİ'YE KONUŞTU

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Arınç, “Biz partimize, davamıza bağlılığımızı söylüyoruz. Ne parti kurması, biz iyi bir AK Partiliyiz. AK Parti’nin dışında bizim bir gözümüz yok” dedi. 

Selvi, Erdoğan’ın, “Bu partiye sırtını dönen kimse iflah olmadı” dediği isimlerin ise Abdüllatif Şener, İdris Naim Şahin ve İdris Bal olduğunu ileri sürdü.

CENAZEYE NEDEN GİTMEDİ

Öte yandan cenazeye katılmayan Arınç neden gitmediğine dair Hürriyet gazetesinden Ayten Alp'in sorusunu şöyle yanıtladı: 
"Manisa'dayım. Buradan Kayseri'ye gitmek, öğle namazına yetişmek kolay değildi. 

Gidemedim. Altımda arabam yok. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun."
Arınç, "Makam aracınız yok mu" sorusuna ise, "Makam aracımı Ankara'da bırakmıştım. Manisa'ya uçakla geldim. Burada başka programlarım da vardı" yanıtını verdi. İşte AKP'nin değişmez geleneği "Kol kırılır yen içerinde kalır" görüntülerinde son durum.

İlgili Haberler