Manisa'yı ayağa kaldıran Bülent Arınç haberi

Manisa'yı ayağa kaldıran Bülent Arınç haberi

Manisa merkezli gerçekleştirilen operasyon sonucu 8 avukatın FETÖ bağlantısı gerekçesi ile gözaltına alınması üzerine Bülent Arınç gündeme geldi

 

Bu gün Manisayı ayapa kaldıran bir gelişme yaşandı. Son günlerde Erdoğan'a yakın medya yazarları tarafından hefet gösterilen Bülent Arınç'ın eski ortağı göz altına alındı. Bu gelişme üzerine sosyal medyada bazı hesaplarda ' Çember daralıyor " yorumları yaptığı dikkat çekti 

MANİSA BU HABERİ KONUŞUYOR

Manisa Barosu'na kayılı sekiz avukattan biri olan B.Y., Bülent Arınç'ın eski ortağı olarak tanınıyor. Arınç'la, milletvekili seçilmeden önce aynı büroyu kullanan ve iş ortaklığı yapan B.Y.'nin gözaltına alınması kentte günün konusu haline geldi.

FETÖ İLE BAĞLANTI SUÇLAMASI

Manisa merkezli üç ilde, bu sabah Fethullah Gülen cemaatinin "avukat yapılanmasına" yönelik düzenlenen operasyonda sekiz avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan B.Y.'nin, Bülent Arınç'ın milletvekili seçilmeden önce ortağı olması dikkat çekti. 

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda yürütülen Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmada, cemaatin avukat yapılanmasına yönelik, Manisa merkezli İzmir ve Ankara'da önceden belirlenen adreslere bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Cemaat içinde faaliyet yürüttüğü iddia edilen avukatlar B.Y. H.İ., K.Ç., M.B., M.K., İ.K., K.C. ve M.K. gözaltına alındı. 

ARINÇ'IN ESKİ ORTAĞI 

Gözaltına alınan avukatlardan B.Y.'nin, Bülent Arınç'ın milletvekili seçilmeden önce ortağı olması dikkat çekti.

Arınç'la yıllarca aynı büroyu kullanıp iş ortağı olarak çalışan, AKP'nin Manisa'daki kurucu isimlerinden olan B.Y.'nin cemaat operasyonu kapsamında gözaltına alınması, kentte günün konusu haline geldi. Arınç, 1995'te milletvekili seçildikten sonra avukatlığı bırakmış, işlerini ve bürosunu B.Y.'ye devretmişti.

İlgili Haberler