Davutoğlu'ndan çok sert "Pelikan Dosyası "açıklaması

Davutoğlu'ndan çok sert "Pelikan Dosyası "açıklaması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifasından bir kaç gün önce yazılan ve ağır suçlamalar içeren Pelikan Dosyası" hakkında sert bir açıklama yaptı.


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevden alınma sürecinde etkili olan ve AKP'li isimlerin hazırladığı "Pelikan Dosyası"na ilişkin açıklamada bulundu.

MEMLEKETİNDE KONUŞTU

Konya'da yayın yapan Kanal 42 Televizyonuna konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakanlık koltuğundan inişini hızlandıran ve kamuoyunda ‘Pelikan bildirisi’ olarak kimliği meçhul açıklamayla ilgili ilk kez yorum yapan Davutoğlu, AKP’nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını savundu.

DOSTLARIMIZIN BUNA SESSİZLİĞİ ÜZDÜ

"Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide bir çok isme karşı bu yapıldı. En son diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez'e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur."

PELİKAN BİLDİRİSİ NEDİR ?

Davutoğlu’nun başbakanlığının son günlerinde 1 Mayıs 2016 gecesi “Pelikan dosyası” başlığıyla bir blog sitesinden yazı kaleme alınmış,yazıda Davutoğlu ve ekibi hedef alınarak istifaya çağrılmıştı. Bu bildirinin yayımlanmasından 4 gün sonra Ak Saray’a çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Davutoğlu istifa kararı almıştı.


AKP'den Hilal Kaplan, Cemil Barlas gibi isimlerin hazırladığı ileri sürülen "Pelikan Dosyası"nda Davutoğlu Başbakanlığı döneminde ağır şekilde suçlanarak hedef gösterilmiş, bu dosyada yapılan suçlamalar AKP üst yönetimi ve Erdoğan'dan tepki görmemişti.

İlgili Haberler