Bülent Arınç'tan Abdullah Gül açıklaması

Bülent Arınç'tan Abdullah Gül açıklaması

Bülent Arınç sürekli çok yakınında olduğu arkadaşı Abdullah Gül'ün babasının cenazesine gitmemiş ardından siyasi kulislerde çeşitli yorumlar yapılmıştı.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e taziye ziyaretinde bulunan eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç “Gecikmeli bir ziyaret oldu ancak kimse bundan bir anlam çıkartmasın. Biz dava arkadaşıyız" dedi.

CENAZEYE GİTMEMİŞTİ

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, babasını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye ziyaretinde bulundu.

Arınç, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, vefat haberini aldığı sırada Manisa'da olduğunu, bu nedenle cenaze törenine katılamadığını söyledi.

FARKLI MANALAR ÇIKARILMASIN

Cenaze törenine katılmamasıyla ilgili farklı manalar çıkarılmaması gerektiğini belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Rahmetlinin vefat ettiği gün ve defnedildiği gün Manisa'daydım. Manisa'ya da hayırlı işler için gitmiştim. Manisa, İzmir havalimanını kullanıyor. İzmir'den Kayseri'ye gelecek uçak yok. 
KARADADAN 830 KİLOMETRE

Karayolu ile de 830 kilometre. Arabayla öğle namazına gelmek de mümkün değil. Bunlar tabii şeyler. Ben cenazeye katılamadım ama binlerce insan katıldı. Bizim yapmamız gereken vazifeyi de yaptılar. Beni cenazeye katılmamakla eleştirenler, cenaze namazının farzı ayin değil farzı kifaye olduğu bilmiyorlar herhalde."

DAVA ARKADAŞIYIZ

Bülent Arınç, "Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızla dava arkadaşıyız, yoldaşız, kardeşiz, birbirlerimizi çok seviyoruz. Bunların altından başka manalar çıkarmaya kimse kalkışmasın. Onun babasını da kendi babamız gibi severiz. O yüzden bugün koşarak geldik. Bundan sonra hayırlı, uzun ömürlerle her günümüz birlikte olur. Sevinçli günlerimizde de üzüntülü günlerimizde de birbirlerimizi teselli eder, sevinçlerimizi paylaşırız." ifadelerini kullandı.     

İlgili Haberler