YILIN EN ŞAŞIRTICI OYUNU: AGORAFABİA

YILIN EN ŞAŞIRTICI OYUNU: AGORAFABİA

Agorafobi Yunancadan gelen bir kelime olup alan korkusudur.

 

Bu hastalıktan mağdur olan kişi evi terk etmekten, kamuya açık yerlerde bulunmaktan, alışveriş merkezlerine girmekten, dükkanlarda bulunmaktan, kalabalık içersinde, sinemalarda, dar veya kapalı odalarda bulunmaktan ya da trenle, otobüsle veya uçakla seyahat etmekten korkarlar.

Bu nedenle bu yerlere gitmekten kaçınırlar yada orada bulunduğu sürece büyük korkular yaşarlar. Panik ataklar ve agorafobi çoğunlukla birlikte ortaya çıkar. Böyle duruma agorafobili panik atak bozukluktur.

İDDİALI BİR OYUN

Gaye tek başına yaşamaktadır perdeleri kapalıdır, kimseye kapıyı açmamaktadır, fakat ev eskidir ve evin sağlam olup olmaması incelenmesi gerekmektedir, eve belediyeden gelen inşaat mühendisi Onurun gelmesiyle  her şey alt üst olur.

Mühendis yanında polislerin olduğunu söyleyerek Gaye'yi ikna eder ve içeri girer, mühendis Onur işçilerin geleceğini  ve denetimlerin yapılacağını söyler. 

Gaye sadece mühendis Onur gelirse kabul edeceğini söyler Onur kabul eder. Onur kızın elini sıkmak ister kız uzaklaşır. Onur su ister masanın üstünde su vardır Onur suyu içer, kız sonra kağıtla tutarak bardağı çöpe atar kızın panik atak durumları ortaya çıkar.

Gaye çok güzel yan flüt çalmaktadır. Onur bunu duyar ve hoşuna gider. Gaye mühendise ısınmaya başlar, alet çantasından matkap uçlarını saklar, mühendis ertesi gün gelmek zorunda kalır, ve git gide birbirlerini tanımaya başlar.

Onur Gaye'ye aşık olur ve yemek için evde sözleşirler. Mühendis içkileri alarak gelir muhabbet ederler ve tiyatro oyunu git gide ilginç hale gelir. Bir perdelik psikolojiye ve tiyatroya meraklı olanların zevkle izleyebileceği  güzel bir oyun.

Yazan: Kaan Erkam
Yöneten: Ferdi Merter
Oynayanlar: Ece Sarp, Levent Tayman
Psikolog ( Ses ): Behzat Uygur
Anne ( Ses ): Bestet Hoşses
Yardımcı Yönetmen: Niyazi Gezer
Müzik Hakan Erkam
Işık Koordinatör- Ses: Deniz Könülgök, Çağla Çolak,Ufuk Yılmaz

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı