"VAROŞ, EZİK UTANMAZ, KAÇ TANE KOCA ESKİTTİN" DAVASI

"VAROŞ, EZİK UTANMAZ, KAÇ TANE KOCA ESKİTTİN" DAVASI

Ünlü popçu twitter'da kendisini takip eden takipçisine hakaret davası açtı... Davada 2 yıl hapis isteniyor.

Şarkıcı Demet Akalın sosyal medyadan kendisine ‘varoş, ezik, utanmaz’ kelimelerini kullanan takipçisi Tuğba Taşdemir’e dava açtı. Taşdemir hakkında iki yıl hapis isteniyor.

 

Milliyet Gazetesinin haberine göre; şarkıcı Demet Akalın, Instagram ve Twitter’da kendisini takip eden Tuğba Taşdemir adlı takipiçisi hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla şikâyetçi oldu. Taşdemir hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava, Türkiye’de Instagram’da yapılan bir hakaret sebebiyle mahkemeye taşınan ilk dava oldu.
 Eleştiri dozu kaçtı
 
Sosyal paylaşım sitelerini aktif olarak kullanan şarkıcı Demet Akalın, Instagram hesabında bebeğine gelen hediyeleri çok sık paylaşınca takipçisi olan Tuğba Taşdemir’in tepkisini çekmişti. Yaptığı yorumlar nedeniyle Akalın tarafından engellenen Taşdemir bu kez Twitter’dan eleştirilerini sürdürdü. Ancak eleştiri dozu kaçınca ikili mahkemelik oldu. Akalın’ın avukatları Mahir Işıkay ve Ali Ozan Açıkalın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçede, Taşdemir hakkında dava açılmasını ve cezalandırılmasını istedi.
 
‘Evde kaldın!’
 
Dilekçeyi inceleyen savcılık şikâyeti yerinde bularak Taşdemir hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla dava açtı. İddianamede Taşdemir’in sosyal medya üzerinden Akalın’a, “Senin gibi on tane bulmaktansa evde kalmayı tercih ederiz emin ol. Kaç tane koca eskittin bir de burada millete çok istikrarlıymış gibi ahkam kesiyorsun utanmaz”, Helal Allah’tan her kocanın ismini oramıza buramıza dövme yaptırmıyoruz çok şükür! Ezik karı” şeklinde mesajlar yazdığı anlatıldı.
Savcılığa ifade veren, Tuğba Taşdemir ise Akalın’ın kuzenleriyle bir fotoğraf paylaştığını ve altına “Kızlar evde kaldınız, benim kuzenlerim bile evlendi” şeklinde yorum yaptığını, bu yorumun da kendisini ruhsal açıdan çok etkileyerek moralini bozduğunu söyledi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı