Ünlülerden 'Youtube skandalı' yorumları!

Ünlülerden 'Youtube skandalı' yorumları!

Ünlülerden 'Youtube skandalı' yorumları!
 
Ali Eyüboğlu'nun köşesine taşıdığı 'Youtube'da tıklanma sahtekârlığı' konusu gündeme bomba gibi düştü. MÜ - YAP sahtekârlık yapanları ortaya çıkarmak için Youtube'dan bilgi istedi.
 
Ali Eyüboğlu'nun "Müzik dünyasında büyük sahtekarlık" başlığıyla gündeme taşıdığı YouTube'un yaptığı denetim sonunda MÜ-YAP'ın 261 milyon görüntülemesini gerçek indirme ya da görüntüleme olmadığı gerekçesiyle silmesi müzik dünyasına damgasını vurdu. Gün boyu sosyal medyada bu konu tartışıldı. MÜYAP yönetimi, sahtekarlığı yapanların ortaya çıkması için YouTube Türkiye'den bilgi istedi.
 
MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, YouTube ile görüşme halinde olduklarını, bu sahtekarlığı yaparak haksız rekabete yol açan ve kazanç elde edenlere kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. İşte müzik dünyasına bomba gibi düşen olaya dair sektörün önde gelenlerinin yaptığı açıklamalar.
 
Bülent Forta
(MÜ-YAP Başkanı)
YouTube'un yapmış olduğu araştırma ve açıklama doğrudan ve sadece MÜ-YAP'la ilgili değil. Bu periyodik çalışmalarını Universal-Sony gibi dünya müzik devleri için de yapıyor. Yani MÜ-YAP özelinde farkedilen ve büyük yolsuzluğu ortaya sermiş değil. YouTube geçen yıl diğer müzik devleri için de aynı şeyi yaptı ve 800 bin- ile 1 milyona yakın oynama hesapladı. YouTube'un MÜ-YAP sayfasında ferkettiği bu büyük manüpülasyon, herhangi bir sanatçı ya da menejer tarafından organize edilmiş olabilir. Elimizde henüz bir liste yok. YouTube'a yazı yazdık ve isimleri istedik. Bu sahtekarlığın kimler tarafından yapılmış olduğunu öğreneceğiz ve kamuoyunu bilgilendireceğiz. Verilen paralar tabii ki geri alınacak. Adaletli olan da bu zaten. Altı aylık MÜ-YAP indirme rakamı 3,5 milyar civarındaydı. Bunun 261 milyonu incelemeye alındı.
 
 
Bülent Seyhan
(Seyhan Müzik)
YouTube'da olan haksızlığı öğrenmek için yazışmalarımız devam ediyor. Listeyi alınca yüzsüzler kimlerdir açıklayacağız  MÜ- YAP olarak her zaman haksızlığın karşısında olduk ve olacağız. Sektör içerisindeki pislikleri temizlemesini iyi bilir. Hak yedirmek yok.
 
Ünlüler ne dedi?
 
Demet Akalın'ın YouTube skandalıyla Twitter'dan popçulara gönderme yaptı. Akalın, "Çok dinliyor, milyonlar onu dinliyor, çok sevildi şarkısı, kıyamet kopuyor. Ama bayramda bile evde oturdular" yazdı.
 
Bengü: MÜ-YAP ile ilgili ortaya atılan iddialar, besteci, söz yazarı, yorumcu ve yapımcı ayrımı gözetmeksizin tüm sektörümüzü ilgilendiren ve ilgilileri tarafından vakit kaybetmeksizin izahatı gereken niteliktedir. Bu sektörde yıllardır emek veren bir sanatçı olarak bende süreci takip ediyorum.
 
Zeynep Talu: YouTube ve MÜ-YAP'tan akla kara açıklamasını heyecanla bekliyoruz.
 
Fettah Can: YouTube'da bir gecede 500 bin dinlenen Türkçe şarkılar gördü bu memleket.
 
Onur Akay: YouTube daha önce de dünyaca ünlü firmaların 700 milyon tıklanmasını sildi. MÜ-YAP olayı sanatçıların ego tatminiyle alakalı bir durum.
 
Aykut Gürel: Seneler önceki olağanüstü MÜ-YAP kongresinde bunun hem gayri yasal hem de etik olmadığını söylediğimde yalnız kaldım. Bütün yapımcılar sustu.
 
Hayko Cepkin: MÜ-YAP, YouTube'taki kliplerde nasıl 'doping' yaptı?.. dopingliler sizi. Bir de bu telifleri cukkalayanlar patlasa.
 
Niran Ünsal: Sanatçının değil prodüktörün hakkını koruyan telif hakları, mafyatik zemin yaratıyor: MÜ-YAP ve sahte 'tık'lar.