ÜNLÜ YAZAR YOĞUN BAKIMDA

ÜNLÜ YAZAR YOĞUN BAKIMDA

Yoğun bakıma alınan ünlü yazar hemen solunum cihazına bağlandı.

Ünlü yazar Yaşar Kemal, solunum yetmezliği nedeniyle İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaşar Kemal solunum cihazına bağlanırken, doktoru Prof. Dr. Feyza Erkan, "Zatürree var gibi görünüyor" dedi.

"SOLUNUM YETMEZLİĞİ VAR"

Alınan bilgiye göre, 92 yaşındaki Yaşar Kemal, solunum yetmezliği nedeniyle İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan ünlü yazar hemen solunum cihazına bağlandı.
CNN Türk'e konuşan Yaşar Kemal'in doktoru Prof. Dr. Feyza Erkan, "Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz" dedi.

YAPI KREDİ'DEN AÇIKLAMA

Yaşar Kemal'in kitaplarının yayın hakkını elinde bulunduran Yapı Kredi Yayınları, ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Yaşar Kemal, son günlerde yaşadığı solunum sorunları nedeniyle 14 Ocak tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır. Kemal'in sağlık durumuyla ilgili herhangi bir değişiklik olması halinde basına bilgi verilecektir" denildi.

BAŞHEKİM: “MAALESEF YAŞAR KEMAL'İN HAYATİ TEHLİKESİ VAR ŞU ANDA"

Solunum yetmezliği ve akciğer enfeksiyonu hastalığı nedeniyle öğleden sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek yoğun bakımda tedavi galtına alınan ünlü yazar Yaşar Kemal ile ilgili olarak ilk resmi açıklama hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan tarafından yapıldı.

BAŞKA BİR HASTANEDEN GETİRİLDİ

Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'ın 9 Ocak'tan beri başka bir hastanede tedavi gördüğünü belirterek, bugün öğleden sonra hastanelerine getirildiğini söyledi.
Başhekim, “Yaşar Kemal Bey, bugün öğleden sonra solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritmindeki bozukluk şikayetleriyle yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alındı. Bilinci kapalı ve solunum sıkıntısı olduğu için solunum makinesine bağlı olarak solunum destek tedavisi yapılıyor. Akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle diğer tedaviler de uygulanıyor. Yaşlı ve kronik hastalıkları olduğu için ve bu tedaviler de birden fazla nedenlere bağlı olduğu için yakından izlemek gerekiyor. Ciddi bir hastalık tablosu. Ama uygun tedaviler altında, dileğimiz kısa zamanda olumlu cevapları görebilmek. Maalesef hayati tehlikesi var şu anda. 5 gündür başka hastanede tedavi görmekte olan bir hasta. O hastanede uygun tedaviler yapılmış. Bu hastalıklar kolay hastalıklar değil tabii ki. Şu anda solunum cihazına bağlı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı