ÜNLÜ ŞARKICI EGE'DEN YUNANLI ŞARKICIYA MİLYONLUK  DAVA

ÜNLÜ ŞARKICI EGE'DEN YUNANLI ŞARKICIYA MİLYONLUK DAVA

Şarkıcı, “Bu kez 300 bin Euro'luk dava açıyorum” diye konuştu.

 

Romantik besteleri ile sevilen sanatçı Ege'nın başı Yunanlı Şarkıcı ile dertte. Sözcü'nün haberine göre Ege bestelerinin yine izinsiz kullanıldığını, üstelik bunu 2. kez aynı Yunan şarkıcısının yaptığını ileri sürdü.

Ege, bestelerini izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Yunan besteci Giorgos Theophanos'a ikinci kez dava açmaya hazırlanıyor. 

BODRUMDA AÇIKLADI

Önceki  gece Bodrum'da sahne alan Ege, ‘Yaz Aşkım' şarkısının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle 2012 yılında Yunan besteciye dava açtığını, ancak uslanmayan Theophanos'un yine şarkılarını çaldığını iddia etti.

Şarkıcı, “Bu kez 300 bin Euro'luk dava açıyorum” diye konuştu.

İŞTE İLK DAVANIN AYRINTILARI

Ege Yunanlı  şarkıcıya 2008 yılında ilk davasını açmıştı. O tarihlerde Hürriyet'te yer alan haber şöyleydi. Giorgos Theophanos'un, Ege'nin 1995 yılında piyasaya çıkardığı "Senden Uzak" adlı albümünde yer alan ve şarkıcıya şöhretin kapılarını aralayan "Yaz Aşkım" adlı şarkısını "Ma De Ginetai" adıyla Yunan şarkıcı Antonis Remos'a sattığı iddia edildi. Antonis Remos'un 2004 yılında çıkardığı "Mia Anopnoi" isimli albümünde Yunanca sözlerle yer alan bestenin sahibinin Giorgos Theophanos olarak gösterilmesi, bestenin asıl sahibi olduğunu söyleyen Ege'yi harekete geçirdi.

SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRİP KENDİ BESTESİ YAPMIŞ

"Bu düpedüz eser hırsızlığıdır. Giorgos Theophanos benim şarkımı almış, üstüne Yunanca sözler yazmış, altına da besteci olarak kendi isim ve imzasını atarak Antonis Remos'a satmış. Gereken cezayı mahkeme verecek" diyen Ege, avukatı aracılığıyla 1 milyon YTL'lik dava açtığını söyledi.

Ege'nin avukatı Aydın Kurban ise Türkiye'de Giorgos Theophanos'un temsilcisi olan, Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun sahibi olduğu End Uluslararası Yapım Şirketi, Yunanistan'da ise Giorgos Theophanos aleyhinde hukuki süreci başlattıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı