SEVENLERİNE MÜJDE SEZEN AKSU PARÇASI İLE GERİ DÖNDÜ

SEVENLERİNE MÜJDE SEZEN AKSU PARÇASI İLE GERİ DÖNDÜ

"Gel barışalım" teklifine dayanamadı.

DMC, Nihan Akın ve ünlü DJ Harun Erkezen’in sürpriz çalışmasını Şubat ayında müzikseverlerle buluşturdu.
Adını ilk kez 2006 yılında ‘Üzgünüm’ ve Terk-i Diyar’ şarkılarıyla duyduğumuz Nihan Akın, uzun bir aradan sonra Avrupa’da ve Türkiye’de birçok ünlü isimle feat yaparak dikkatleri çeken DJ Harun Erkezen ile ortak bir çalışma yaparak müzik dünyasına geri döndü.

SÖZ VE BESTE SEZEN AKSU'YA AİT

Kendi alanlarında başarılı iki önemli ismi ilk kez ortak bir projede bir araya getiren “Gel Barışalım Artık” adlı şarkı, tüm dijital platformlarda Şubat ayında müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Sözü ve bestesi Sezen Aksu’ya ait olan şarkının düzenlemesi Harun Erkezen’e ait. Şarkı Radio ve Club olmak üzere iki ayrı versiyon ile aynı anda tüm dijital platformlarda satışa çıktı. Eş zamanlı olarak DMC tarafından Mart ayı başında piyasaya sürülecek ‘Compilation Albüm’de de yer alacak şarkının klibi uzun yıllar Amerika’da yaşamış ve başarılı projelere imza atmış Peter Hakan Demir tarafından İstanbul’un Galata semtinde çekildi. Klibin konusunu bir ev partisinde Dj’in şarkıyı çalmasıyla başlayan rüya oluşturuyor. İç ve dış mekanın birlikte kullanıldığı klipte Nihan Akın’a dansçılar da eşlik etti. Yaklaşık 30 kişilik bir ekibin çalıştığı klipte son teknolojiler kullanıldı. İstanbul’un güzel siluetinin de yer aldığı klipte sürreal renkler tercih edildi.

 

1994 yılında Sezen Aksu ile Sertab Erener’i aynı sahnede izlerken şarkı söylemeye karar veren Nihan Akın uzun yıllar sonra bozduğu sessizliği hakkında;“ Bu projeye evet dememin nedeni Sevgili Harun Erkezen'in yıllar önce Sertab’dan dinlediğimiz ‘Gel Barışalım Artık’ adlı şarkıyı söylememi teklif etmesi oldu. Şarkı benim için çok özel, keza Sertab benim müziğe başlama nedenim ve hep idolüm oldu. Bu şarkı üzerine gelişen tesadüflere de kayıtsız kalamadım. Hem Sevgili Sezen Aksu’nun jesti hem de bu şarkıyı yıllar sonra eski sevenlerine ve yeni nesillere duyuracak olmam beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Nihan Akın, ülkemizin önde gelen DJ’lerinden Hüseyin Karadayı ile birlikte 2006 yılında Üzgünüm parçasına yaptıkları remix ile Türk müzik piyasasında ilk kez featuring akımının başlamasına öncülük etmiştir.

Nihan Akın hakkında

Nihan Akın ilk olarak 2006 yılında yaptığı albüm çalışmasıyla dinleyiciyle buluştu. Albümüne adını veren “Terk-i Diyar” ve “Üzgünüm” (Ben Bir Kez Sevenlerdenim) şarkılarıyla müzik severlere sesini duyurdu.

Okul koroları, piyano, gitar ve solfej dersleri derken ilk olarak İstanbul Üniversitesi Türk Müziği bölümüne, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı MÜZİKOLOJİ bölümüne birincilik derecesiyle giren Nihan Akın, mezun olduktan bir süre sonra stüdyo ve sahne vokal çalışmalarına başladı. İlk albümünü FUAT GÜNER’ in prodüktörlüğünde hazırladı. Yayınladığı bu ilk albümüyle 2006 yılının en iyi çıkış yapan şarkı ve şarkıcısı ödülüne layık görüldü.

Televizyonlarda ve radyolarda yer alan birçok reklam müziğini de seslendiren şarkıcı 2009 yılında ‘Başka Biri’ isimli ikinci albümünü çıkardı. Nihan Akın Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarında öğretmenlik , “O Ses Türkiye’’ yarışmasında vokal koçluğu yaptı. Kurumsal eğlence sektörünün önde gelen guruplarından "Grup Rönesans Orkestrası" bünyesinde solistlik yaptı. Bu sayede repertuarına İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Yunanca, İtalyanca, Arapça ve Japonca gibi birçok farklı dilde şarkılar da ekledi. Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan orkestrasıyla yıllardır sayısız bir çok kongre, düğün, özel davet ve şirket organizasyonlarıyla yurt içinde ve yurt dışında konserler veren Nihan AKIN ayrıca Raika, Frankie, Moda Deniz Kulubü, The Galliard gibi İstanbul’un en gözde mekanlarında da sahne aldı.

2015 yılının Şubat ayında müzik severlerle buluşan “Gel Barışalım Artık” adlı single çalışması Radio ve Club Remix versiyonu olarak DMC tarafından tüm dijital platformlarda satışa sunuldu. Bu çalışma ile birlikte kendi albüm çalışmalarını hızlandıran Nihan Akın aynı zamanda Türkiye’nin birçok ilinde konserlerine ve sahne çalışmalarına devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı