OYA AYDOĞAN'IN DOKTORUNDAN KRİTİK AÇIKLAMA

OYA AYDOĞAN'IN DOKTORUNDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Çok pozitif ya da çok negatif konuşmak istemiyoruz. Doğru bildiklerimizi söylüyoruz. Hastanın durumu gerçekten ciddidir.

Özkan ARSLAN - Hasan YILDIRIM

AORT Damarı yırtılması sonucu kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat geçiren oyuncu Oya Aydoğan’ın beyninde ödem tespit edildiği açıklandı.

2 GÜN UYUTULACAK

48 saat daha uyutulacak olan oyuncunun durumunun ciddi olduğunu açıklayan hastane başhekimi Op. Dr. Adil Tanık, ”Beyin ödemi konusunda maalesef şu an sadece izleme aşamasındayız. İlerleyip ilerlemeyeceğini zaman gösterecek. Uyandırılıp uyandırılmaması buna bağlı” dedi. 

Oya Aydoğan’ın sağlık durumu ile ilgili tedavisinin sürdüğü Ulus’taki Liv Hospital’da basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı hastanenin başhekimi Op. Dr. Adil Tanık yaparken, Oya Aydoğan’ı ameliyat eden ekip de açıklamada yer aldı. 

 

Oya Aydoğan’a hastaneye geldikten sonra uygulanan tedavi konusunda detaylı bilgi veren Başhekim Adil Tanık, “Dün yapılan tetkikler sonucu parametreler iyiye doğru gittiği için açıklama yapıldı. İyiye doğru gidince yaptığımız görüntülemede beyin ödeminin boyotunu öğrendik. Beyin ödemini öğrendikten sonra en az bir 48 saat daha uyutularak, anti ödem tedavisi uygulayacağız. Bunun sonucunda hastamızın durumu el verdiği takdirde görüntülemeler yapıp, yeni bilgiler elde etmek istiyoruz” dedi. 

DURUMU SON DERECE CİDDİ

Başhekim Adil Tanık, “Kalıcı bir rahatsızlığı olacak mı” sorusunu, “Çok pozitif ya da çok negatif konuşmak istemiyoruz. Doğru bildiklerimizi söylüyoruz. Hastanın durumu gerçekten ciddidir. Hastada beyin ödemi söz konusudur. Beyin ödeminin bundan sonraki aşamada nasıl seyredeceğini bizlerde bilemiyoruz. Kalıcı hasar da şu an bilemediğimiz husus. Biz öncelikle şimdiki hayati fonksiyonlarını kaybolmaması için çaba sarf ediyoruz. Şu an hayati tehlikesi süren bir hastanın tedavisini sürdürmeye çalışıyoruz. Durumu son derece ciddi. Beyin ödemi konusunda maalesef şu an sadece izleme aşamasındayız. İlerleyip ilerlemeyeceğini zaman gösterecek. Uyandırılıp uyandırılmaması buna bağlı” diye cevap verdi. 

ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLMESEYDİ HAYATINI KAYBEDECEKTİ

263992_660_320.jpg

Oya Aydoğan’ın ameliyatını yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmat Özkara, yırtılmanın sebebini, “Yırtılma genellikle yüksek tansiyon hastalarında meydana gelir. Zaten bunun zemininde aort damarında bir genişleme vardır diye tahmin ediyoruz. Belli çaplara ulaştıktan sonra yırtılma riski artar. Yediği ya da yutarken çok şiddetli öksürükle yırtılmanın olduğu düşünülüyor. Bu bir ihtimal olabilir. Ama tam tersi, yırtıldığı için gıda yemek borusuna baskı yaparak da bu şikayetler ortaya çıkmış olabilir” şeklinde açıkladı. 

Oya Aydoğan’ın farklı bir durumu olduğunu belirten Ahmet Özkara, “Damarda hem iç tabakasında yırtılma hem de dışa doğru yırtılma olmuş. Zamanında müdahale edilmeseydi hayatını kaybedecekti” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı