OSCAR ÖDÜLLÜ AKTÖRDEN CRUZ VE BARDEM’E AĞIR SÖZLER!

OSCAR ÖDÜLLÜ AKTÖRDEN CRUZ VE BARDEM’E AĞIR SÖZLER!

Ağır hakaretlerle dolu bir yazı yazdı.

İspanyolların dünyaca ünlü sanatçıları Penelope Cruz ve Javier Bardem çiftinin İsrail’in Filistine yönelik saldırılarını soykırımla suçlamasının yankıları devam ediyor.

Avrupa Birliği’nin İsrail’i durdurması gerekir yönündeki bir mektupta antisemitist ifadeler kullanan ünlü çifte en ağır tepki Angelina Jolie’nin babası Oscar ödüllü aktör Jon Voight’den geldi.

ABD’de yayın yapan Variety ve The Hollywood medya kuruluşlarına “Cahiller “ başlıklı bir mektup gönderen aktör Jon Voight, İspanyol çifte ve İspanyollara yönelik sert ifadeler kullandı.

Voight “Benim adım Jon Voight” başlığı ile kaleme aldığı yazısında, Penelope Cruz ve Javier Bardem’in antisemist ifadeler kullanarak yazdığı mektubun kendisinde büyük acı yarattığını ve onlara karşı kızgınlıktan da öte duygular taşımaya başladığını söyledi. ABD’li aktör yazısında İspanyol sanatçılara ağır hakaretler ederek “Dua edinki Amerika gibi demokratik bir ülkede yaşayarak üne kavuşup zengin oldunuz. Aynı şeyi, Suriye’de, İran’da, Lübnan’da yapabilir miydiniz” sorusunu yöneltti. Jon Voight daha da ileri giderek, “Şöhretinizi Ortadoğu’nun tek demokratik ülkesi olan İsrail’i korumak yerine onu aşağılamayı seçtiniz, bu davranışınızdan dolayı utanmalısınız, sözlerinizi geri alarak İsrail halkından özür dilemelisiniz” dedi.

Angelina Jolie’nin babası Voight’in bu sözlerine geniş yer veren İspanyol medyası ise Oscarlı aktöre ateş püskürdü. Esas cahilin Voight olduğunu savunan gazeteler İspanyol halkının Filisitin’in yanında olduğunu hatırlattılar. Penelope Cruz ve Javier Bardem ise Jon Voight’a yönelik henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı