MERVE BÜYÜKSARAÇ'A HAPİS CEZASI DIŞ BASINDA

MERVE BÜYÜKSARAÇ'A HAPİS CEZASI DIŞ BASINDA

Türkiye Güzeli Merve Büyüksaraç'a verilen hapis cezası dış basında yer buldu.


2006 Türkiye güzeli manken Merve Büyüksaraç dün Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

İNGİLİZ BASINI GENİŞ YER AYIRDI

Ceza hükmü, Büyüksaraç'ın 5 yıl içinde kasten herhangi bir suç işlememesi durumunda ortadan kaldırılacak.
Bazı İngiliz gazeteleri, 27 yaşındaki Büyüksaraç'a verilen cezaya sayfalarında yer vermiş.
Daily Telegraph, mankenin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kez daha hakaret etmesi" halinde, hapse gireceğini belirtiyor.

USTA'NIN ŞİİRİ PAYLAŞIMI

Merve Büyüksaraç, Instagram hesabından "Ustanın Şiiri" adlı bir şiir paylaşmış, daha sonra şiiri hesabından silmiş, şiiri kendisine komik geldiği için paylaştığını ve Erdoğan'a hakaret etmek gibi bir niyeti olmadığını söylemişti.

DAILY TELEGRAPH'TA YAZILANLAR

"Recep Tayyip Erdoğan 2014'te Cumhurbaşkanı olduktan sonra ona hakaret edildiği suçlamasıyla yaklaşık 2 bin kişi hakkında dava açıldı. Merve Büyüksaraç da bu kişilerden biri.
"İfade özgürlüğünün savunucuları, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu kapsayan yasanın (Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi) Erdoğan'ı eleştirenlerin susturulup korkutulması için kullanıldığını, bu anlayışın Almanya'ya kadar uzandığını söylüyor.

MERKEL İZİN VERMİŞTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Erdoğan'a hakaret etmekle suçladığı Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin vermişti.

"Tüm bu 'Cumhurbaşkanına hakaret' davaları, bir zamanlar Müslüman demokrat bir model olarak görülen bir ülkede, sivil hakların ve özgürlüklerin erozyana uğradığı yönündeki kaygıları fazlasıyla artırdı."

GUARDIAN'DA YER VERDİ

Merve Büyüksaraç'ın hapis cezasına çarptırıldığı haberi, Guardian gazetesinde kısaca yer alıyor.
Guardian okurlarına Büyüksaraç'ın bir süre gözaltında tutulduğunu da hatırlatmış.
Haberde ayrıca, Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmeden önce, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan çok az kişi hakkında dava açıldığı belirtilmiş.

Kaynak:Haber Kaynağı