Makyaj malzemelerinden zehir çıktı

Makyaj malzemelerinden zehir çıktı

Makyaj malzemelerinden zehir çıktı

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Safiye Küçükgül, zehirli kimyasallar içeren kozmetiklerle yapılan göz makyajının sadece gözleri değil, genel sağlığı da tehdit ettiğini söyledi.

RESMEN ZEHİRLİ KİMYSALLAR

İzmir Kent Hastanesi'nden Op. Dr. Küçükgül, "Göz makyajı nedeniyle en sık gördüğümüz tablolar; alerjik konjonktivit ve göz enfeksiyonu. Ancak makyaj malzemelerinden oluştuğunu hiç tahmin edemeyeceğiniz başka riskler de var" diyerek, 'toksik kimyasal'lara dikkat çekti.

RAF ÖMRÜNÜ UZATMAK İZİN ZEHİR KATILIYOR

Op. Dr. Küçükgül, şunları söyledi: "Makyaj malzemesinin raf ömrünü ve kullanım süresini uzatmak için kullanılan koruyucular ve topaklanmayı önleyen katkı maddeleri, sağlık açısından ciddi riskler barındırıyor. 

Özellikle bağışıklık ve üreme sistemini olumsuz etkiliyorlar. Zararlı etkisi en çok bilinenlerden biri paraben grubudur, kozmetiklerin içine bakteri ve mantarları yok etmesi için ilave edilir. 

MEME KANSERİ RİSKİ BİLE VAR

Paraben grubu kimyasalların ciltten emilerek vücut dokularına geçip, östrojen hormonu benzeri etki gösterdiği tespit edilmiştir. Paraben meme dokusunda ve meme kanseri materyallerinde de gösterilmiştir. 
Fenoksietanol, kurşun, fitalat, PEG (Polietilen glikol) de, hormonal bozukluklar yaratan, üreme sisteminin fonksiyonlarını bozan diğer toksik kimyasallardır."

meme-kanseri-01.jpg

DETAYLICA ARAŞTIRIN

Op. Dr. Safiye Can Küçükgül, toksik kimyasallardan korunmak için ne yapılması gerektiği konusunda da şunları söyledi: "Kozmetik ürünler 'doğal', 'organik' gibi bazı tanımlamalarla pazarlanıyor. 

Ancak bu tanımlar ölçülebilir kriterlerle belirlenmiş olmadığından ürünlerin riskli olmadığını göstermez. Bu nedenle, kullanacağınız kozmetiğin içeriğini detaylıca araştırın. Sentetik kimyasal barındıran ürünlerden uzak durun."

Kaynak:yeniasır

İlgili Haberler