KOLTUK ALTI KOKUSU NASIL ÖNLENİR

KOLTUK ALTI KOKUSU NASIL ÖNLENİR

Ter kokusu insanların sosyal hayatını en olumsuz etkileyen sorunlardan biridir. Vücut için çok sağlıklı olan terleme, koku yaymaya başladıkça rahatsız etmeye başlar. Ancak ter kokusu kontrol edilebilir bir şeydir. İşte koltuk altı kokusunu önlemenin yolla

Terleme vücudu toksinlerden arındıran ve tuz dengesini koruyan bir vücut olayıdır. Terleme olayı tamamıyla bizim isteğimiz dışında gerçekleşir. Ter aslında renksiz ve kokusuz olmasına karşın bakterilerin sıcak ve nemli ortamda çoğalmasıyla kötü koku salgılar.

Terlemeye sıcak havanın neden olabileceği gibi egzersiz yapmak endişe sinir stres  veya duygusal nedenlerde sebep olabilir. Ayrıca kafeinli içecekler baharatlı yiyecekler soğan sarımsak gibi yiyecekler insanın ter kokusunu arttırabilir.

 

- Koltukaltı kokusunu önlemek için her gün duş alınmalı her gün alınamıyorsa bile en az 2 günde bir duş yapılmalı.

 

Deodorant kullanamayan ya da bu tarz sorunları olanlar aktarlarda satılan tuz minerallerinden üretilen roll-onları tercih edebilir.

- En çok bilinen yanlışlardan bir tanesi de deodorantların terlemeyi engellediğinin düşünülmesidir. Deodorantlar terlemeyi engellemez. Fakat derinin asidik bir yapıya geçmesini sağlayarak bakterilerin üremesini azaltır.

- Aşırı terleyen insanlarda deodorantlar maalesef pek bir etki yaratmaz. Bu tür durumlarda  antiperspirant denilen genelde alüminyum içeren preparatlar kullanılabilir. Bunlar teri ter bezi içinde hapseder.

 

Kaynak:Haber Kaynağı