KAŞ İMAMINA DÜNYADAN TEKLİF YAĞIYOR

KAŞ İMAMINA DÜNYADAN TEKLİF YAĞIYOR

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde imamlık yapan Tüzer, Stockholm ve Berlin'den konser teklifleri aldığını söyledi.

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde imamlık yapan ve kurduğu rock grubuyla adı 'Rockçı İmam'a çıkan Ahmet Muhsin Tüzer, Portekiz'de verdiği konser ile büyük beğeni topladı.

DÜNYA'DAN TEKLİFLER GELİYOR

Tüzer, Stockholm ve Berlin'den konser teklifleri aldığını söyledi.Gitarist Doğan Sakin ile kurduğu 'Firock' grubuyla dikkatleri üzerine çeken Ahmet Muhsin Tüzer, Türkiye'de 'Rockçı imam', yurtdışında ise 'Rock N İmam' adıyla tanınmaya başladı.

3'NCÜ KONSERİN ADRESİ PORTO'YDU..

Kaş'a bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, ilk yurt dışı konserini minimalist türde 2014 yılında ABD'nin New York kentinde verdi. Tüzer bu konserden bir yıl sonra Manhattan'da Rock konseri verdi. Tüzer üçüncü yurt dışı konserini ise 1,2 ve 3 Nisan tarihleri arasında Portekiz'in Porto kentindeki ünlü sanat müzesi Serralves Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde (Serralves Museum of Contemporary) verdi.

ÖZEL DAVETLİLERE 3 AKŞAM KONSERM

üzenin daveti üzerine Porto'ya giden Ahmet Muhsin Tüzer, ABD'li matematik profesörü Catherine Christer Hennix' in The Chorasan Time Court Mirage grubunda "Surah Shruti for voice and tamburium" adlı eserinde vokallik yaptı. Tüzer, 3 gün süren ve 200'ü aşkın seçkin konuğa verilen konserlerde Türk-Arap makam müziğinden eserler ile Kur'an-ı Kerim'den Ayet'ler okudu. Tüzer, konseri izleyenlerin Serralves Çağdaş Sanatlar Müzesi'nin özel davetlisi olarak geldiklerini ve her akşam farklı bir topluluğa konser verdiklerini belirtti.

"KONSERİMİZDE DİĞER DİN VE İNANÇLARA MENSUP KİŞİLERE HİTAP ETTİK"

"Bu konserin bu kadar muhteşem ve manevi derinliği olacağını tahmin edemezdim" diyen Ahmet Muhsin Tüzer "Sadece konser değil aynı zamanda İslam'ın evrenselliği, ilime, bilime bakışı açısından da Catherine Christer Hennix' in sunumları konseri taçlandırdı. Ben 22 Mart'ta Porto'ya gittim. 9 gün provanın ardından 1, 2 ve 3 Nisan akşamları muhteşem bir performans ile konserimizi icra ettik. Çok özel anlar yaşadık. Porto'da yaşayan entelektüel seviyesi yüksek seçkin konuklardan oluşan bir topluluğa hitap ettik. Konserimizde diğer din ve inançlara mensup kişilere hitap ettik. Özellikle Kur'an-ı Kerim okurken, kaside okurken katılımcıların yüksek konsantrasyon ile çok farklı manevi makamlara ulaştıklarına şahit olduk, bu çok güzeldi" dedi.

dsc03452.jpg

"STOCKHOLM VE BERLİN'DEN KONSER TEKLİFLERİ ALDIK"

Ahmet Muhsin Tüzer, "Türkiye'de imam olduğumu ve Rock müzik yaptığımı biliyor insanlar. Portekiz basını da konsere ilgi gösterdi. Porto'da İslam'ı ve ülkemizi temsil etmenin mutluluğunu yaşadım. 2017 için Stockholm ve Berlin'den konser teklifleri aldık. Bu güzel manevi projenin devam edeceği ortaya çıktı. Bunu bana Allah'ın lütfettiği bir fırsat olarak görüyorum, çok mutluyum" dedi.

"İZLEYİCİLER EN ÇOK KUR'AN-I KERİM'DEN ETKİLENDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Camide Kur'an okuduğum zaman farklı duygularla okuyorum ama böyle bir platformda arkada evrenin o özel seslerini hissederek ortaya çıkan nağmeler çok farklıydı. Kur'an okurken katılımcılarının motivasyonunu en zirve noktasında olduğunu müşahede ettim. İzleyiciler en çok Kur'an-ı Kerim'den etkilendiklerini söylediler. bu sıra dışı bir konser oldu, katılımcılar dakikalarca alkışladılar" diye konuştu.

THE CHORASAN TİME COURT MİRAGE HAKKINDA

The Chorasan Time Court Mirage grubunun yaptığı müzik, İslâmî müziğin en seçkin ve kalıcı üç geleneğini; Hindustânî klasik müziği raga, Arap-Türk makam müziği ve Doğu Afrika kökenli pentatonik blues müziğini birleştiren bir şükür seremonisidir.Bu konserde perküsyon ve üflemeli çalgılardan kaçınılarak sadece insan sesi, Kuzey Hindistan kökenli tambura, Tamburium, pirinçten yapılmış nefesli çalgılar ve hassas ayarlı dijital kosinüs jeneratörleri kullanıldı. Konserde geleneksel mistik metinleri ve müzikleri modern bir sanatsal formla yücelten Hennix ve İmam Ahmet Muhsin Tüzer' in seslendirdiği tüm sözler Tekbir, Salavat, 3 farklı kaside, Mevlid- i Şerif' ten bazı bölümler, Arapça Şiir, İlahi, Ezan, Sela ve Ali İmran Suresi 190-194. Ayetlerinden oluştu.

Kaynak:Haber Kaynağı