İlk kurban Lemi Bilgin

İlk kurban Lemi Bilgin

Sonunda beklenen oldu. Uzun zamandır Devlet Tiyatroları, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile ilgili hazırlanan yasa, DT Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınmasıyla resmen başlamış oldu. Bilgin dün Bakanlığa ça

Hükümetin hazırladığı sanat yasası taslağıya bağlı olarak Devlet Tiyatroları Genel Bilgin’in dün akşam Bakanlığa çağrılarak genel müdürlük görevine son verildiği bildirildi.

Lemi Bilgin, Opera ve Bale Genel Müdürü Rengim Gökmen ile birlikte, eski dönemden görevinde kalan iki genel müdürden biriydi.  

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in tüm genel müdürlerden istediği istifa dilekçesini vermediği için bakan ile gerilim yaşadığı belirtilen Lemi Bilgin’in yeni yasayla ilgili olarak sık sık üst düzey bürokratlarla takıştığı ve tepkisini dile getirdiği kaydedildi.

Lemi Bilgin’in görevinden alınmasına Devlet Tiyatroları’nın tüm gazetelere verdiği ilanın neden olduğu belirtiliyor. DT, pek çok gazetede tam sayfa ilan vermiş ve “sadece bu sezonda 430 bin kilometre yol katettik. 81 ilimize gittik, 149 farklı oyunla 6 bin 180 temsil verdik. Bize ülkemizin her köşesinde yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür ederiz,” denmişti. Bu ilanın Bakanlık ile Lemi Bilgin arasındaki gerginliğin son noktayı oluşturduğu kaydedildi.

Dün akşam saatlerinde Bakanlığa çağrılarak kendisine görevden alındığı belirtilen Lemi Bilginin yerine Devlet Tiyatroları eske Adana Müdürü Mustafa Kurt’un vekaleten atandığı bildirildi.