İLK KOL NAKİLLİ  CİHAN SON NAKİLLİ İLE BUNLARI KONUŞTU

İLK KOL NAKİLLİ CİHAN SON NAKİLLİ İLE BUNLARI KONUŞTU

Türkiye'nin ilk çift kol nakillisi 35 yaşındaki Cihan Topal, Türkiye'nin 4'üncü çift kol nakillisi 31 yaşındaki Mustafa Sağır ile nakilden sonra yaptığı ilk telefon konuşmasında, tecrübelerini aktardı. .

TÜRKİYE'nin ilk çift kol nakillisi Cihan Topal, dördüncü çift kol nakillisi Mustafa Sağır ile yaptığı telefon görüşmesinde, tecrübelerini aktardı.

2 ŞUBATTA ÇİFT KOL NAKLİ YAPILMIŞTI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, motosiklet kazasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan iki kolu, 2 Şubat'ta Mustafa Sağır'a nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2010 yılında çift kol nakli olan, Türkiye'nin ilk çift kol nakillisi 35 yaşındaki Cihan Topal, Türkiye'nin 4'üncü çift kol nakillisi 31 yaşındaki Mustafa Sağır ile nakilden sonra yaptığı ilk telefon konuşmasında, tecrübelerini aktardı.

TECRÜBELİ VE MUTLU BİRİ VAR

Topal, “Karşında geçirdiği nakil ameliyatı sonrasında yüzü gülen, mutlu ve tecrübeli biri var. Ameliyat öncesi ve sonrasında edindiğim tecrübeyi seninle paylaşıyorum. Sen fotoğrafı görüyorsun, fakat benim için böyle bir şey söz konusu değildi" diye konuştu.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Mustafa Sağır'a şanslı olduğunu söyleyen Cihan Topal, "Benim zamanımda arayıp soracak kimse yoktu. Hocalarımızın dediklerinin dışına çıkma. Toplu alanlarda bulunma. Hijyene dikkat et. İlk bir yıl çok önemli. 6 aydan sonra da kolundaki şişlikler geçecek. Maskesiz hiçkimseyi odana alma, sigara içilen ortamlarda bulunma, ilaçlarını zamanında almaya dikkat et. Ziyaretçilerinle uzun süre yan yana bulunma, yediğin tüm sebzelerin sirkeli sudan geçirilmesine dikkat et" diye konuştu.

NAKİLDEN ÖNCE DE GÖRÜŞÜYORDUK

Mustafa Sağır ise Cihan Topal ile nakil öncesinde de görüştüğünü belirterek, "Cihanla zaman zaman görüş alışverişinde bulunurduk. Nakilden sonra da ilk telefon görüşmesinde, yaşadığı tecrübeleri aktardı. Kendisi benden önce ameliyat olup aynı olayları yaşadığı için bilgilerini benimle paylaşıyor. Son görüşmemizde de yaralarımın nasıl olduğunu sordu. Yaşadığım stres ve sıkıntıların neler olabileceği konusunda görüştük" dedi.

YAŞAYAN BİLİR

Operasyon sonrasında hastanede geçirdiği günlerin zorladığını söyleyen Mustafa Sağır, "Hızla iyileştiğimi görüyorum. Günler geçiyor ancak soranlara 'Yaşayan bilir' diyorum. Bunu da en iyi bilen kişinin Cihan Topal olduğunu söyledim. O da bu sözlerime katıldığını söyledi. Hayallerimin büyük olduğunu kendisine de söyledim" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı