İlk Kez; Çanakkale Destanı Animasyon Filmi Yapıldı

İlk Kez; Çanakkale Destanı Animasyon Filmi Yapıldı

Digiflame 2005 yılında bu yana 40’tan fazla sinema filmine görsel efekt hizmeti verdi.

İlk kez Türk firmasının çalışmasını yayınladı


Dünyanın en prestijli Görsel Efekt haber sitelerinden biri olan Cgmeetup.net, tarihinde ilk kez bir Türk firmasının çalışmalarını yayınladı.
 
 Site, “Çanakkale Yolun Sonu” filmi için Digiflame tarafından yapılan görsel efekt çalışmalarını Life of Pi ve The Hobbit gibi filmlerle birlikte takipçileriyle paylaştı. 
Filmin görsel efekt süpervizörlüğünü Celal Öztürk, Oğuz Öztürk ve Serkan Semiz yaparken 3 ay gibi kısa bir sürede 800 plana görsel efekt uygulandı. Film için üç boyutlu olarak binlerce asker, çıkartma için gelen İngiliz ve Anzak Donanmaları, yüzlerce çıkartma kayığı, buharlı botlar, mühimmatlar ve toplar yapıldı. 
 
2001 yılında Oğuz ve Celal Öztürk kardeşler tarafından kurulan Digiflame 2005 yılında bu yana 40’tan fazla sinema filmine görsel efekt hizmeti verdi. 
 
En bilinen işleri arasında Son Osmanlı Yandım Ali, Eyyvah Eyvah, Ya Sonra, Kutsal Damacana, Dersimiz Atatürk, Selam filmleri yer alıyor. 
 
Digiflame ayrıca Muhteşem Yüzyıl başta olmak üzere birçok diziye de görsel efekt ve animasyon hizmeti veriyor. Şimdiye kadar 1.500’den fazla bölüm için efekt ve animasyon hizmeti veren firma aynı zamanda Türkiye’nin en büyük yerleşik kadrosu olan 80 kişilik profesyonel ekibi ve son teknoloji yatırımlarıyla reklam, sinema filmi ve dizilere full post prodüksiyon hizmeti sağlıyor. 
 
Bu sayede yapımcılar çekimden sonra ihtiyaç duydukları tüm post prodüksiyon hizmetlerini tek bir yerden alabiliyorlar.