HÜRRİYET'İN DÜMENİNE KİM GEÇECEK?

HÜRRİYET'İN DÜMENİNE KİM GEÇECEK?

İşte o analiz...

Aydın Doğan'a bir küfürbaz lazım!

Gezicilerin bülteni Hürriyet’te Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu bugün görevden alındı. Nispeten milletin değerleriyle daha barışık bir görüntü veren Berberoğlu'nun görevden alınması Aydın Doğan'ın Ertuğrul Özkök ve Bülen Mumay ayarında tetikçileri bu koltuğa oturtacağı izlenimini veriyor.

Hürriyet’te 20 yıl boyunca yayın yönetmenliği yapan Ertuğrul Özkök’ten sonra göreve getirilen Enis Berberoğlu bugün görevden alındı. Haber 10’un analizine göre; görev yaptığı 20 yıl boyunca hemen her gün millete, değerlerine ve vekillerine, temsilcisi olduğu Batı kampı adına küfür eden, manşetlerinden parmak sallayan, tehdit savuran ve alay eden Ertuğrul Özkök AK Parti iktidarının 2. yarısında küfürlerini tahammül edilmez bir seviyeye taşıdı. Bu ‘keskin sirke küpüne zarar‘ kıvamındaki tetikçi gazeteciliğin ekonomik olarak önü alınamaz zararlara neden olduğu ve olacağı öngörüsü ile Aydın Doğan, yine Ertuğrul Özkök’ün dizinin dibinde yetişmiş şakirdi Enis Berberoğlu’nu atadı. Enis Berberoğlu, muhafazakar mahallede bilinen, muhabirliği sürecinde muhafazakar çevreler ile haşır neşir olmuş, nispeten daha ‘yumuşak’, daha beyefendi bir karakter olarak, iyice gerilen Aydın Doğan-AK Parti gerilimini düşüreceği umut edildi. Gerçekten de işe yaradı, Enis Berberoğlu gerilimi kısa sürede düşürdü. Daha makul bir gazetecilik yapacağının işaretlerini verdi.

Ancak bir sorun vardı. Ertuğrul Özkök/Aydın Doğan, bu millete dost olmayan bazı çevrelerin sözcüleri, hatta o çevrelerin odaklandığı bir merkezin sesi olmakla yükümlüydü. Bu nedenle sık sık araya gerilimi tırmandıran, millete küfler savuran haber ve manşetler girmedi değil. Ancak yine de Enis Berberoğlu’nun beyefendi tutumu gazeteye temel rengini vurmaya devam etti. Yerel seçim sürecinde, aldığı net tavır bile malum kampı ve medyada ki vekilleri Aydın/Ertuğrul ikilisini tatmin etmedi. Onlar manşetten küfür, aşağılama, tahrik ve tahkir bekliyorlardı. Nihayet dün dananın kuyruğu koptu başbakanın uyarılarına küfürlü cevaplar verilemediği için Enis Berberoğlu görevden alındı. Şimdi yeniden, Türkiye Medyasının merkezinde yer aldığı sanılan bir büyük gazeteye, belden aşağı bir dil ile manşetler atacak, tepeden bakarak millet ile alay edecek yeni bir yayın yönetmeni arayışına girmiş bulunmaktadır.

Aydın Doğan yarından tezi yok, Bülent Mumay, Ertuğrul Özkök ayarında küfürbaz ve tetikçi birini Hürriyetin genel yayın yönetmenliğine atayacaktır. Böylece içlerinden ettikleri galiz küfürleri manşetlerine taşıyamadıkları 5 yılın hıncını doya doya çıkarabilecekler. Bu günden itibaren Türkiye halkı, hiçbir sosyal/siyasal gerçekliğe tekabül etmeyen oligarşik iktidar heveslisi bu küfürbaz medya esnafını, Anadolu kasabalarında bir ya da iki birahanenin bulunduğu sefil sokakların müdavimleri görecek ve hiçbir şekilde ciddiye almayacaktır. Şimdi Ertuğrul Özkök ve Aydın Bey birer şişe Vega Sicilia ve Sassicaia devirerek millete edeceği küfürlerin manşetlerini derin bir haz içinde hazırlayabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı