HASTANEDEN HARUN KOLÇAK'IN SON DURUMU AÇIKLAMASI

HASTANEDEN HARUN KOLÇAK'IN SON DURUMU AÇIKLAMASI

Harun Kolçak'ın sağlık durumuyla ilgili olarak hastanenin Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, yazılı bir açıklama yaptı.

 


Yapılan cerrahi müdahale sonrası, hastamızın halen yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir"

Prostat kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören ve dün kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan ünlü sanatçı Harun Kolçak'ın yoğun bakımdaki tedavisine devam edildiği açıklandı. 
Önceki gün şiddetli karın ağrısı, solunum sıkıntısı nedeniyle acil olarak kaldırıldığı hastaneden, dün Acıbadem Maslak Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edilen Harun Kolçak'ın sağlık durumuyla ilgili olarak hastanenin Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, yazılı bir açıklama yaptı.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Açıklamada, "Harun Kolçak hastanemize ağır septik şok tablosunda getirilmiştir. Yapılan tetkik ve incelemelerde mevcut lokal ileri tümör zemininde gelişen enfeksiyon nedeniyle genel durumunun bozulduğu tespit edilmiş olup, acil bir şekilde ameliyata alınmıştır. Yapılan cerrahi müdahale sonrası, hastamızın halen yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir" denildi.

Dün Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Kolçak’ın durumuyla ilgili son projelerinde beraber çalıştıkları yapım şirketi bir açıklama yaptı.

İLK AÇIKLAMA

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "25. sanat yılı projesi için birlikte çalışmaya başladığımız değerli sanatçı abimiz Harun Kolçak, bir süredir mücadele ettiği rahatsızlıktan dolayı dün gece acil olarak hastaneye kaldırıldı ve yapılan müdahalelerin bir parçası olarak ciddi bir operasyon geçirdi.

BAĞIRSAKLARINDAN ENFEKSİYON KAPTI

Yoğun bakımda tedavisi devam eden sanatçımızın sağlık durumu hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Kendisine acil şifalar diliyor,bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz. Gelişmelerle ilgili sosyal medya yazılarından daha sağlıklı bilgilendirme için lütfen bizimle temasa geçiniz."
Ünlü sanatçının prostat kanseri nedeniyle ameliyat olduğu, ameliyat sonrası bağırsaklarından enfeksiyon kaptığı ve bu yüzden durumunun ağırlaştığı belirtildi.

ARKADAŞINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklamayı yapan sanatçının yakın arkadaşı Sibel Bekenli oldu. Dün gece durumunun ağırlaştığını ifade eden Bekenli şöyle dedi: “Dün gece durumu ağırlaştı. Sabah 6’da da Şişli Etfal’e götürdük fakat doktorunun bilgisi dahilinde buraya  (Maslak Acıbadem) hastanesine getirdik. 

ÖLÜMCÜL DURUM YOK

Yoğun bakımda fakat ölümcül bir durum yok ortada. Önceden ameliyat oldu ve maalesef yeniden nüksetti rahatsızlığı.  Kullandığı ilaçlar ağır ve biraz da yaşı var tabii.  

Bu nedenle durumu ağırlaştı fakat ölümcül bir durum yok. Babası Eşref Bey 93 yaşında ve çok yaşlı, ortada çok ciddi bir durum da olmadığı için buraya gelmedi. Saat başı ona bilgi veriyoruz” dedi.

BABASI ÜNLÜ SANATÇI EŞREF KOLÇAK NE DEDİ ?

Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Harun Kolçak’ın babasına ulaşan Sözcü, sanatçının durumuyla ilgili bilgi aldı. Türk sinemasının efsane oyuncularından olan Eşref Kolçak, ‘Eşimi kaybettiğimden beri tutunacak tek dalım oğlum kaldı. Dualarınızı eksik etmeyin” dedi. Ünlü sanatçının 2010 yılından bu yana prostat kanseri tedavisi gördüğü belirtildi.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

1955 yılı İstanbul doğumlu olan sanatçı Harun Koçak müziğe Saint Benoit’de okurken bas gitar çalarak başladı. Daha sonra sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak'la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. Harun Kolçak ilk profesyonel çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray ile başlamıştır. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

CAZ MÜZİĞİNE YÖNELDİ

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunçtan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası’nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

OKAN BAYÜLGEN PROGRAMINDA PERFORMANS

1991'de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Gir Kanıma” albümü ile başarılı bir çıkış yapmıştır. Harun Kolçak’ın albümlerinin çoğunda söz ve müzik kendisine aittir. Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney, Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen’in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Harun Kolçak’in Albümleri
Beni Affet (1991)
En Büyük Aşk (1993)
Yanımda Kal (1995)
Teslim Oldum (1998)
Yaşasın (2000)
Müzisyen (2006)
Yeniden Doğuyorum (2012)

Kaynak:Haber Kaynağı