FRANSA'DA DENEY İLACI ÖLÜME NEDEN OLDU

FRANSA'DA DENEY İLACI ÖLÜME NEDEN OLDU

Fransa'nın kuzeybatısındaki Bretonya bölgesinde, test aşamasındaki ağrı kesici bir ilacı kullanan 1 kişi yaşamını yitirirdi, 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Marisol Touraine, yeni üretilen ancak piyasaya sunulmayan ağrı kesici ilacın içindeki moleküllerin incelenmesi için yapılan test aşamasına katılan 6 gönüllüden birinin beyin ölümünün gerçekleştiğini, hastaneye kaldırılan 5 kişinin durumunu ise ciddi olduğunu açıkladı.               

Deney ilacın insanlar üzerindeki test çalışmalarının iptal edildiğini ve Bakanlığın konu ile ilgili soruşturma başlattığını bildiren Fransız Bakan, söz konusu ilacı alan diğer deneklerin derhal hastaneye başvurmasını istedi.             

 Savcılıktan ise ayrı bir soruşturma başlatıldığı açıklandı.               

Fransız Ulusal İlaç Güvenlik Ajansından, Rennes kentindeki Biotrial laboratuvarı tarafından deney aşaması gerçekleştirilen ilacın Portekizli ilaç firması Bial tarafından üretilmek istendiği aktarıldı.               

Fransız basını, söz konu ilacın muhtevasında kenevir tohumu bulunduğu duyurdu. Test aşamasında önce şempanzeler üzerinde denen ilaç, geçen yıldan bu yana gönüllü 128 kişiye veriliyordu.            

Kaynak:Haber Kaynağı