FLAŞ... HÜRRİYET'TE DEPREM

FLAŞ... HÜRRİYET'TE DEPREM

Enis Berberoğlu istifa etti. İşte ilk tepkiler

Enis Berberoğlu’nun istifa etmesiyle boşalan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği için yapılan ilk yorumlarda “iki Fikret” ismi öne çıktı. Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın Berberoğlu’nun ayrılığını duyururken, “Yolunuza Fikret Ağabeyinizle devam edeceksiniz” sözleri üzerine, gözler bu açıklama sırasında Sabancı’nın yanında oturan Fikret Ercan’a çevrildi.

Fatih Çekirge ile gazetenin Yayın Direktörü olan Fikret Ercan, daha önce de gazetenin Yayın Koordinatörü olarak birinci sayfayı yapan Ercan’ın “geçici bir süre için” işaret edildiği yorumları öne sürülürken, Berberoğlu’nun yerine Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın düşünüldüğü iddiaları da dile getirildi.

T24’ün aldığı bilgilere göre gazetenin yayın politikasını belirlerken karşı karşıya kaldığı sınırlamalar ve hükümet kaynaklı baskılardan yorulduğu belirtilen Berberoğlu daha önce de görevi bırakmak istedi. Ancak Doğan ailesinin devam etmesi yönündeki isteğini geri çevirmedi. Bu sürecin ardından istifa kararını bugün yürürlüğe koyan Berberoğlu, izne ayrıldı. Daha önce Hürriyet’in ekonomi yazarlığını ve Ankara Temsilciliği görevini yapan ve Ertuğrul Özkök’ün yaklaşık 20 yıl oturduğu Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna 2009’da atanan Berberoğlu’nun gazeteye başka bir görevle dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor.

AYDIN DOĞAN’IN GÜVENDİĞİ İSİMLERDEN

Enis Berberoğlu’nun yerine adı geçenlerden Fikret Bila halen Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyor. Doğan Grubu bünyesindeyken yıllarca Milliyet’in Ankara Temsilciliği görevini yapan, geçen yıl da yeni patron Demirören ailesi tarafından Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilen Fikret Bila’nın, Aydın Doğan’ın güvendiği isimler arasında olduğu biliniyor.

FİKRET BİLA KİMDİR?

Fikret Bila 1979 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı. CNN TÜRK’te Ankara Kulisi programını sunan Bila uzun yıllar Milliyet gazetesinin Ankara Temsilciliğini yaptı. Demirören ailesinin Milliyet gazetesini satın almasının ardından 2013 yılında gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturmuştu.

FİKRET ERCAN KİMDİR?

Halen Hürriyet’in mutfağındaki en kıdemli isim olan, “Yayın Koordinatörü” olarak yıllarca gazetenin birinci sayfasını yapan ve yaklaşık 2 yıl önce Fatih Çekirge ile birlikte Yayın Direktörlüğü görevine çekilen Fikret Ercan, Berberoğlu’nun istifasının ardından başlayan geçiş döneminde Vuslat Doğan Sabancı’nın işaret ettiği isim oldu.

TAKVİM GAZETESİNDEN CEMAAT İMASI

Takvim gazetesine göre; gazetede Genel Yayın Yönetmenliği görevini bir süreliğine Fikret Ercan yürütecek.

"ŞU AN SADECE EVİME GİTMEK İSTİYORUM"

Vuslat Doğan Sabancı'nın haberi çalışanlara duyurmasının ardından Sabancı ve Berberoğlu, çalışma arkadaşlarına bir konuşma yaparak veda etti.

Berberoğlu vedasında, "Şu an sadece evime gitmek istiyorum, 5 yıllık Hürriyet maceramda bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim" dedi.

HÜRRİYET'İN MANŞETİNİ DUMANLI BELİRLEYEMEYECEK

Takvim bu ayrılığa cemaat yorumu yaparak ''Enis Berberoğlu'nun Hürriyet'e yayın yönetmeni olmasının ardından medya kulislerinde bu gazetenin manşetini ekrem Dumanlı'nın attığı iddia ediliyordu.'' dedi.

SOL PORTAL ERDOĞAN'IN KONUŞMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Site haberi şöyle verdi:

''Hürriyet'in tepe isimlerinde yeni değişiklik yaşandı. Medyaradar'ın haberine göre, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu istifa etti. Ertuğrul Özkök'ten sonra Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliğine getirilen Berberoğlu'nun bugün görevini bıraktığı duyuruldu. Erdoğan, dünkü konuşmasında Doğan Grubu'nu hedef alan ifadeler kullanmıştı.''

MEDYASAVAR ''EYÜP CAN'' İDDİASI

Sitede yer alan haber şöyle: 

''Aydın Doğan medyasındaki Paralellere neşter vuruldu. Gülen Örgütü’nün operasyon merkezi haline Gelen Doğan Medyası’nda üst düzey iki isim görevden alındı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve “İsrail saldırı altında” diye başlık atan Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın görevine son verildi.

Gazetede Genel Yayın Yönetmenliği görevini bir süreliğine Fikret Ercan yürütecek.''

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı