EVİNİZDE FONDÖTEN HAZIRLAYIN

EVİNİZDE FONDÖTEN HAZIRLAYIN

Cilde verdiği zararlardan dolayı pek tercih edilmeyen fondötenler yerine evde kendi yöntemleriniz aracılığı ile mükemmel bir fondöten hazırlayabilirsiniz.

Satın alarak kullandığınız fondötenler genellikle sahip olduğu kimyasal maddelerden dolayı cilt tipine zarar vermektedir. Gözenekleri tıkayarak sivilce ve siyah noktaoluşumuna sebep olan hazır fondötenler genellikle kırışıklık sorununu da beraberinde getirmektedir. Cilde verdiği zararlardan dolayı pek tercih edilmeyen fondötenler yerine evde kendi yöntemleriniz aracılığı ile mükemmel bir fondöten hazırlayabilirsiniz. Kapatıcı özelliği ile kullanıcısının bir numaralı tercihi olacak doğal fondöten aynı zamanda kızarıklık problemini de çözüme kavuşturmaktadır.

 MALZEMELER

 - 50 gram damıtık su ya da maden suyu

 - Allantoin

 - 5 gram balmumu

 - Turuncu ya da kırmızı gıda boyası

 - 40 gram buğday yağı

NASIL YAPILIR

50 gram damıtık suyu ya da maden suyunu 60 derecede kaynatın. İçine bıçak kalınlığında allantoin katın. 5 gram balmumunu eritip karışıma ekleyin. Bıçak kalınlığında turuncu ya da kırmızı gıda boyasını istediğiniz rengi alana kadar karışımın içine yedirin. İçine 40 gram buğday yağı ekleyin. Karışımı cam bir kavanoza koyun. İşte fondöteniniz hazır.

Kaynak:Haber Kaynağı