ERDOĞAN, SAHNEYE ÇIKTI TÜRKÜ SÖYLEDİ

ERDOĞAN, SAHNEYE ÇIKTI TÜRKÜ SÖYLEDİ

Yavuz Bingöl mikrofon tuttu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, 3. Uluslararası Klarnet Festivali'nin Aşık Veysel anısına düzenlenen "Usta'ya Saygı" adlı Gala Konseri'ne katıldı. Erdoğan, sahnede sanatçılarla birlikte Aşık Veysel'in türkülerini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 22.00 sıralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na geldi. Aşık Veysel'i anma konserinde, sahneye Yavuz Bingöl, opera sanatçısı Hakan Aysev, Fettah Can, Zara, Yonca Lodi ve daha bir çok sanatçı çıkarak, orkestra eşliğinde Aşık Veysel'in türkükerini söyledi. Ayrıca, Aşık Veysel'in kendisine ait bir saz da sahneye konuldu.

SAHNEYE ÇAĞRILDI

Gecede, klarnetçi Serkan Çağrı'nın isteği üzerine, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da bağlamasıyla Aşık Veysel'in ünlü eseri "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü çalıp söyledi.


Konser aralarında, Aşık Veysel'i anlatan barkovizyon gösterisi yapıldı. Ayrıca geceye katılan sanatçılara plaket verildi.

ERDOĞAN, "UZUN İNCE BİR YOLDAYIM" TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konser bitiminde sahneye çıkarak, organizasyonda görev alanları tebrik etti. Daha sonra da, Aşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı türküsünü sanatçılarla birlikte söyledi. Erdoğan'ın türkü söylemesi sırasında salonda alkışlar hiç kesilmedi.

“HEPİMİZ BİR KAPIDAN GİRDİK, ÖBÜR KAPIDAN GİDECEĞİZ"

Gecede, Serkan Çağrı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a festivale katıldığı için "teşekkür plaketi" ve üzerinde Aşık Veysel'in fotoğrafı ile şiirinin yer aldığı bir tablo hediye edildi. Erdoğan da, gecenin anısına Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer'e hediye verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen geceye geç geldiği için konuklardan helallik istedi. Erdoğan, şunları söyledi:

BİR KAPIDAN GELDİK DİĞER KAPIDAN GİDİYORUZ

“Aşık Veysel'in 7 yaşından itibaren dünyaya gönül gözüyle bakmış olması çok anlamlı. Gönül gözüyle dünyayı değerlendirmesi çok anlamlı. Bir kere, hep söylediğim ve benim de siyasette bir yerde çizgimi belirleyen ifadeler olan, 'Uzun ince bir yoldayım / Gidiyorum gündüz gece' anlayışı, bizim için adeta bir çizgi gibi. Ve gece gündüz gitmeyi, onun tarafından adeta belirlenmiş bir istikamet çizgisi olarak gördüm. Ve gece gündüz milletimize, vatanımıza hizmet yolunda hakikaten yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz. Bitmedi; daha yürüyeceğiz. Tabii Aşık Veysel gönül gözüyle dünyayı görüyor dedim. Hele şu ifadesi çok çok anlamlı: 'İki kapılı bir handa / Gidiyorum gündüz gece.' Evet, dünya dediğiniz nedir ki. İki kapılı bir han. Bir kapıdan giriyoruz, öbür kapıdan gidiyoruz. İster Cumhurbaşkanı ol, gideceksin. İster trilyarder ol, gideceksin. Hepimiz bir kapıdan girdik, öbür kapıdan gideceğiz. Önemli olan, baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer, bunu bırakabilmek. Temenni ederim ki o hoş sadaları bırakalım. Aşık Veysel'i rahmetle yad ediyorum."

SALON KORUMA DOLDU

Konser boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları salonda geniş güvenlik önlemi aldı. Konseri izleyen Erdoğan, yaklaşık 2 saat sonra Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndan ayrıldı.

 

ERDOĞAN, SAHNEYE ÇIKTI TÜRKÜ SÖYLEDİ

Kaynak:Haber Kaynağı