EKMEKLİ ÇOCUK FOTOĞRAFINA ULUSLARARASI ÖDÜL

EKMEKLİ ÇOCUK FOTOĞRAFINA ULUSLARARASI ÖDÜL

AFYON Frig Fotoğraf Derneği üyesi Murat Özçelik, Yunanistan'da düzenlenen 'Barış ve Çocuk Hakları' konulu uluslararası fotoğraf yarışmasında kendisine...

AFYON Frig Fotoğraf Derneği üyesi Murat Özçelik, Yunanistan'da düzenlenen 'Barış ve Çocuk Hakları' konulu uluslararası fotoğraf yarışmasında kendisine ödül getiren fotoğrafın, ekmek almaya giderken polisin attığı gaz kapsülü başına isabet ettikten 269 gün sonra ölen Berkin Elvan'ı çağrıştıran 'ekmek ve gülen çocuk' temasına sahip olduğunu söyledi.

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından desteklenen 5'inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 70 ülkeden 1700 fotoğraf yer aldı. Yarışmaya Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde çektiği fotoğrafla katılan Özçelik, ödülünü doğum günü olan 12 Nisan'da Yunanistan'da aldı. Ödül törenine Türkiye'nin Atina Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer de katıldı.

EKMEK VE ÇOCUK YAN YANA

Yarışmaya katıldığı eser hakkında bilgi veren Murat Özçelik, "2013'ün Temmuz ayında Elmalı'ya yaptığım bir seyahat sırasında gülen bir çocuk ve ekmekleri yan yana gördüm. O günlerde, 16 Haziran'da ekmek almaya giderken polisin attığı gaz kapsülü başına isabet ettikten sonra komaya giren Berkin Elvan hakkında birçok haber yapılmıştı. Ekmek ve çocuğu yan yana görünce, belki de bu haberleri de hatırlayarak deklanşöre bastım" dedi. 1976 doğumlu olan Özçelik, ödül aldığı günle ilgili olarak da "12 Nisan benim doğum günümdü, doğum günümde böyle bir ödülü almak ayrıca anlamlı oldu" diye konuştu.

Dernek olarak Türkiye'yi ve Afyonkarahisar'ı Yunanistan'da temsil ettiklerini belirten Özçelik, 2013'ün Şubat ayında da Hindistan'ın Jaipur kentinde çektiği bir fotoğrafın mansiyon aldığını söyledi.

 

EKMEKLİ ÇOCUK FOTOĞRAFINA ULUSLARARASI ÖDÜL

Kaynak:Haber Kaynağı