DÖVMENİN DEVLERİ İSTANBUL'A GELİYOR

DÖVMENİN DEVLERİ İSTANBUL'A GELİYOR

Show 19 Eylül'de başlıyor

Tarihi  M.Ö 30.000 yılına kadar dayanan dövmenin, ilk zamanlarda kötülüklerden korunmak ve şans ve bereket getirmesi için yapıldığı düşünülüyor.

Şu anda yapılan dövmelerin yüzde kaçının bu nedenlerle yapıldığı bilinmez ama, dövme yaptırmanın her geçen gün yayıldığı da bir gerçek. Kimi kimliğinin bir parçası, kimi karakterinin dışa vurumu olarak görürken, çoğu kişi de kendince önemli ve anlamlı bir yazı ya da şekli vücudunda taşımak için yaptırıyor dövmeyi.

Her ne sebeple yapılıyor olursa olsun, her nasıl yapılıyor olursa olsun, dövme artık bir sanat olarak kabul ediliyor. Şekilleri, yazıları, renkleri nakış gibi ince ince vücuda işleyen dövmecilere de sanatçı gözüyle bakılıyor.

Dünyanın en önemli dövme sanatçıları; 19-21 Eylül tarihleri arasında, bu yıl 3.’sü düzenlenecek ‘İstanbul Tatoo Convention 2014’ kapsamında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bir araya gelecekler.

Golden Arrow Tatoo & Pearcing  tarafından düzenlenen fuar hem yerli hem yabancı dövme sanatçılarına ev sahipliği yaparken; en iyi büyük dövme, en iyi çılgın dövme, en iyi Asya dövme, en realistik dövme gibi katagorilerde de yarışmalar düzenlenecek.

Dünya dövme festivallerinde kraliçeliğe layık görülmüş tatoo kraliçeleri tarafından yapılacak gösterilerin de izlenebileceği fuar 3 gün boyunca  14.00- 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı