DOMUZ GRİBİ PANİĞİ ACİLİ DOLDURDU

DOMUZ GRİBİ PANİĞİ ACİLİ DOLDURDU

Vatandaşlarımız ateş, bulantı-kusma, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı olduğu taktirde acil servislerimize hemen başvurmalıdırlar.

ESKİŞEHİR Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Murat Çilekar, son bir aydır vatandaşların 'Domuz gribi mi oldum acaba?' diyerek acil servise başvurduğunu, bunun da aşırı yoğunluk yarattığını ve gerçekten acil servise ihtiyacı olan vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

DOMUZ GRİBİ Mİ OLDUM

Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Murat Çilekar, yaptığı yazı açıklamada son bir aydır acil servis ve polikliniklerde hasta sayısının aşırı derecede arttığını belirtti. Vatandaşların 'Domuz gribi oldum mu acaba?' diyerek 24 saat boyunca acil servislere başvurduğunu, bu durum acil servislere aşırı yoğunluğa sebebiyet verdiğini, gerçekten acil servise ihtiyacı olan vatandaşların ise mağdur olduğu söyleyen Opr. Dr. Çilekar şöyle dedi:

KALABALIKLARDAN UZAK DURULMALI

"Bu yılki grip vakası verileri geçtiğimiz yıllardaki grip sezonu verileri ile karşılaştırılması yapıldığında farklı bir durum olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Hasta kişiler hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalıdır. Kalabalık ortamlarda uzun süre bulunmak grip bulaşmasında etkili olduğundan, gerekli olmadıkça bu gibi ortamlardan uzak durulması önerilmektedir.

ATEŞ BULANTI KUSMA

Vatandaşlarımız ateş, bulantı-kusma, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı olduğu taktirde acil servislerimize hemen başvurmalıdırlar. Bunun dışındaki normal gribal bulgular, yani burun akıntısı, halsizlik, gibi şikayeti olanlar infeksiyon, Kulak Burun Boğaz, göğüs hastalıkları ve dahiliye polikliniklerimize gelebilirler."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı