Dev kozmetik şirketi 'Kanserli Ürün' davasını kaybetti

Dev kozmetik şirketi 'Kanserli Ürün' davasını kaybetti

Tüm dünyanın yakından tanıdığı özellikle bebekler için Johnson&Johnson markalı kozmetik ürünler pazarlayan dev şirket tarihinin en büyük tazminatını ödemeye mahkum oldu.

ABD'li ilaç, kozmetik ve tıbbi malzeme devi ve dünya markası Johnson&Johnson, kullandığı talk pudrası nedeniyle yumurtalık kanseri olduğunu söyleyen bir kadının açtığı davayı kaybetti. 

110 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Çok uluslu ilaç ve kozmetik tekeli, davacı kadına 110 milyon dolar ödemeye mahkum oldu.

KEMO TERAPİ GÖRÜYOR

Virginia eyaletinin Missouri kentinde yaşayan 62 yaşındaki Lois Slemp, kırk yıl boyunca talk ürünleri kullandıktan sonra kanser olduğunu iddia etti.

YETERLİ UYARIDA BULUNMADI

Savcılar, şirketin ürünlerin yarattığı kanser riskiyle ilgili yeterli uyarıda bulunmadığını savundu. Uzmanlar ise, talk temelli ürünlerle kanser arasındaki ilişkinin kanıtlanmadığını söylüyor. J&J ise kararı temyize götüreceklerini duyurdu.

2 BİN 400 DAVA AÇILDI 

Reuters'a göre bu, talk ürünleri yüzünden şirkete açılan 2 bin 400 davada alınan en yüksek miktardaki tazminat kararı.

Kemoterapi gören Slemp'e 2012'de teşhis konduğu ve kanserin karaciğerine yayıldığı belirtildi. Slemp, J&J markasının bebek pudrası ve duştan duşa uygulanan pudrasını kullandığını belirtti. Geçen yıl talk temelli ürünlerle ilgili üç davayı kaybeden şirket, geçen Mart'ta bir davayı da kazanmıştı.

İlgili Haberler