Cüneyt Arkın'ın Filmi ABD'de Gösterime Girdi

Cüneyt Arkın'ın Filmi ABD'de Gösterime Girdi

"DÜNYAYI KURTARAN ADAM" ABD SİNEMALARINDA VİZYONDA
 
Dünyayı Kurtaran Adam'ı, yeni müzikler ve İngilizce dublajıyla California'da vizyona girecek.
 
Yeşilçam'da kısa sürede filmler çektiği için 'jet rejisör' olarak tanınan Çetin İnanç'ın, dünyanın en kötü filmleri arasında gösterilerek kült yapımı 'Dünyayı Kurtaran Adam, yeni müzikler ve İngilizce dublajıyla California'da vizyona girecek.
 
İNGİLİZCE DUBLAJ MÜZİK YAPMIŞLAR
 
Haberle ilgili konuşan İnanç, "Bizim Dünyayı Kurtaran Adam dışarıda da büyük yankı uyandırdı 'kült film', 'en kötü film' olarak. Hatta en kötü yönetmen seçilen İtalyan Ed Wood ile görüşmüştüm. Şimdi, Dünyayı Kurtadan Adam'a İngilizce dublaj ve müzik yapmışlar.
 
29 Ekim'de California'da birkaç sinemada gösterilecek" dedi. Filminin "kötü olarak anılmasına üzülmediğini söyleyen İnanç, "Kötü film neye göre? Ben film yaptım, kült oldu. 30 sene önceki başbakan kimdi kimse hatırlamaz ama benim filmim 30 yılın ardından hala yayınlanıyor" açıklamasını yaptı.

AFİŞİ

 

DÜNYAYI KURTARAN ADAM FİLMİ BİLGİLERİ
 
Dünyayı Kurtaran Adam, Yeşilçam'ın kült, fantastik filmlerinden biridir. Çetin İnanç'ı dünya çapında üne kavuşturmuş olmasına rağmen, bu ün filmin hedefinden sapmasından kaynaklanan, ironik bir durumdur. (Vikipedi)
 
İlk gösterim tarihi: Kasım 1982
Yönetmen: Çetin İnanç
Süre: 91 dakika
Senaryo: Cüneyt Arkın
Yapımcı: Mehmet Karahafız
Oyuncular: Cüneyt Arkın, Yadigar Ejder, Aytekin Akkaya, Hüseyin Peyda, Füsun Uçar