CUMHURİYET YAZARINDAN CHP'YE TOKAT GİBİ YAZI

CUMHURİYET YAZARINDAN CHP'YE TOKAT GİBİ YAZI

İşte o yazı...

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Mine G. Kırıkkanat 20 Ağustos 2014 tarihinde,köşesinde yayınladığı yazısında CHP'ye ve CHP milletvekillerine çok sert eleştirilerde bulundu. Vatandaş olarak beklentilerini ve tavsiyelerini de kaleme alan Kırıkkanat'ın yazısını aşağıda sunuyoruz.

G NOKTASI

Ey muhalif milletin vekilleri! Sizi Meclis’e sayı olasınız diye göndermiyoruz, biz. Madem azınlıkta kalıyorsunuz, azınlığın hakkını korumak, demokrasiyi savunmak ve kaybetmek için dövüşmeyin, uygarca direnin. Efendice direnin. Madem çekilmiyorsunuz Meclis’ten, bari sağlam direnin. Gençlerin geleceğini mi çalıyorlar? Özgürlükleri mi karartıyorlar? Ülkeyi mi satıyorlar?

Kürsüde bağırıp çağırıp, yasa geçtikten sonra gel oğlum deyip şoförüne, makam arabasına yayılıp eve dönmeyin! Karşı çıktığınız tasarı geri çekilmeden TBMM’den çıkmayın, koltuklarınızdan kalkmayın. Hatta topluca yere yatın! Dediğiniz olmadan kalkmayın...

Birbirinize zincirleyin kendinizi, koltuklarınıza zincirleyin, ülkeyi zincirleyen tasarılara karşı.

Birkaç gün aç ve susuz kalın.

Bir adam Taksim Meydanı’nda tek başına ayakta durdu. Derken binler durdu arkasında, ayakta ve kıpırdamadan. Sizi polis de kaldıramaz, gazlayamaz Meclis’te, bari ayakta durun, sessizce, ama saatlerce. Terleyin, yorulun, kendinizi helak ve fedakârlık edin. Maaşınızı hak edin!

Cumhuriyeti torba yasaya sokup demokrasiyi rafa kaldıranların hiçbir yaptırımına engel olamayıp, milletvekili maaşlarının bir gecede sessiz sedasız yükseltilmesinde işbirliği yapan olmayın. Madem onlar kefen giyip takılıyor diktatörün peşine, kravatlarınızı idam ilmeği gibi bağlayın, topluca.

Hatta çıplak ayak gelin Meclis’e. Her biriniz elinize birer pankart alıp, aynı anda, hep birlikte çıkarıp gösterin Meclis’te. Tüm dünya Tv’leri göstersin. Üstünde DEMOKRASİ yazsın. ÖZGÜRLÜK yazsın. TALANA HAYIR, DESPOTA HAYIR, deyin, sessizce ama inatla.

Gezi’deki gençlerin barışçıl kararlılığını örnek alın, yaratıcı olun, hayal gücünüzü çalıştırın biraz.

Sivil direniş diye bir şey var, hiç mi duymadınız?

Kaynak:Haber Kaynağı