CALVİN KLEIN'İN 'ETEK ALTI' KAMPANYASINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

CALVİN KLEIN'İN 'ETEK ALTI' KAMPANYASINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Ünlü moda markası Calvin Klein’in yeni iç giyim koleksiyonu tanıtım kampanyasında bazı modellerin ‘etek altı çekim” fotoğraflarını kullanması büyük tepki çekti.

Kampanya fotoğrafları arasında yer alan genç model Klara Kristin’in fotoğrafı dakikalar içinde 47 bin beğeni ve paylaşım alırken, yapılan yorumlar ise çok ağır eleştirilerden ve tepkilerden oluştu. Kampanya pek çok yorumcu tarafından “iğrenç” olarak nitelendirilip protesto edildi.


Calvin Klein'in yeni iç giyim kampanyasında yer alan genç model Klara Kristin'in bu pozu "iğrenç" olarak nitelendirilerek, tepki çekti, ünlü markaya protesto kampanyaları düzenlendi...

Kadın hakları savunucuları ve kadın örgütleri de Calvin Klein’i protesto ederek kadını cinsel istismar objesi haline getirmek, aşağılayıcı konuma sokmak vb. tepkiler gösterildi.

Ünlü marka ise sadece ilgi çekmek için kampanyanın bazı karelerinde etek altı fotoğrafların mizansen olarak kullanıldığını, müşterilerine de sadece “bir göz at” şeklinde seslendiklerini belirterek, kampanyanın tepki çekmesinden üzüntü duyulduğunu açıkladı.
Klein, yeni iç giyim modellerini ise normal fotoğraflarla tanıtırken, iç çamaşırlarında, canlı renklere ve desenlere yer verdi.

 

KORHABER MAGAZİN-ÖZEL HABER