BU HEYKELLERİ ARILAR YAPTI

BU HEYKELLERİ ARILAR YAPTI

Çinli heykeltıraşın arılara yaptırdığı heykelleri görenler gözlerine inanamıyor

Çinin Başkenti Pekin'de yaşayan sanatçı ve arıcı Ren Ri dünyada ondan başka hiç bir heykeltraşın yapmadığı bir yöntemle heykeller yapıyor. Sanatçı Ren Ri heykellerini yaparken arılar ile işbirliği yapıyor. Ve ortaya olağanüstü görsellere sahip arı kovanı heykeller çıkıyor. Ren Ri bu yöntemle gerçekleştirdiği heykeller ile ünlenmiş bir sanatçı.

Ren Ri'nin heykelleri kadar bu sanatı yapma yöntemide ilginç. Önce şeffaf kutuları imal eden Ri içerisine kraliçe aruyı yerleştirerek heykeli oluşturmaya başlıyor.Ve her gün kutuyu başka bir kenarı üzerine çevirerek yapının ağırlığını ve merkezini değiştiriyor. Ancak arıların bu süreçte nasıl bir davranış içerisinde olacakları gerçektende imkansız. Bu nedenle ortaya çıkan her eser kendine has değişiklik özellikleri ve geometrik şekiller gösteriyor.

bees-1-001.jpg

Bir çok müzede eserleri bulunan Çinli sanatçı Ren Ri verdiği bir röportajında, sanatını öznelliğini ortadan kaldırarak arılar ile işbirliği ile doğanın kendi yollarını oluşturma süreciden yararlanmak olduğunu açıklıyor. Sınırlı insan müdahelesi ve arılar ile işbirliği ise bu güzel heykeleri ortaya çıkarıyor.

bees-2-001.jpg

MÜZELER KAPIŞIYOR

Sanatçının eserlerini müzeler almak için sıraya giriyorlar. İşte müzede bulunan 2 eseri

bees-3.jpg

 

bees-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı