BU ANTİK KENT SATILIK

BU ANTİK KENT SATILIK

Bargilya Antik Kenti kalıntılarının da yer aldığı 330 dönümlük arazi sahipleri tarafından 22 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, içerisinde M.Ö 5'inci yüzyıldan kalma Bargilya Antik Kenti kalıntılarının da yer aldığı 330 dönümlük arazi sahipleri tarafından 22 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

DEVLET SAHİP ÇIKMADI

Bir emlak sitesinde Bodrum Zeytin Emlak tarafından satış ilanı yayınlanan Boğaziçi Mahallesi Tuzla Sulak Alanı yanında bulunan ve bugüne kadar hiç kazı yapılmayan antik kentte surlar, tapınağa ait olduğu düşünülen alan, tiyatro, küçük bir stoa kalıntısı, Roma çağından kaldığı sanılan bir hamam kalıntısı ve Bizans Dönemi'ne ait olduğu düşünülen nekropol alanı bulunuyor.

HEM DENİZ HEM GÖL MANZARALI

Birinci derece arkeolojik SİT olması nedeniyle beş kardeş olan sahipleri tarafından, babalarından miras olan ve bugüne kadar herhangi bir işlem yapılamayan tamamen deniz ve göl manzaralı arazi, için 22 milyon liraya istendiği belirtildi. 30 yıldır araziyi elden çıkartmak için uğraşan kardeşlerden ikisinin bunu göremeden yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. Sahiplerinin kaçak kazı yapan kişilere karşı korumakta güçlük çektiği araziye bugüne kadar çok alıcı çıktığı, ancak satışın bir türlü gerçekleşmediği belirtildi.

YAPILAŞMA İZNİ YOK

Öte yandan, yetkililer, arazinin satılmasında bir sakınca bulunmadığını fakat alanda herhangi bir yapılaşma veya bir işlem yapılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı