BAŞ AĞRISI ÇEKENLER İÇİN MÜTHİŞ BULUŞ

BAŞ AĞRISI ÇEKENLER İÇİN MÜTHİŞ BULUŞ

Başta migren olmak üzere insanların en çok şikayet ettikleri sağlık sorunu baş ağrısı. Bilim insanları bu sorun için müthiş bir şey keşfettiler

Yeni bir araştırmaya göre, yeşil ışık migren ve yoğun baş ağrılarına iyi geliyor.

 

Brain isimli akademik dergide yayınlanan araştırmada, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki araştırmacılar, “Saf dalga boyundaki yeşil ışığın” kişilerdeki ışık duyarlılığını azalttığını, böylece baş ağrısına da iyi geldiğini belirttiler.

MİGREN IŞIĞA DUYARLI BİR HASTALIK

Araştırmacılar, migren sorunu yaşayanların yüzde 80’inin aynı zamanda ışığa duyarlı olduğunu söylüyor. Bu da, kişileri, başağrıları olduğu zaman aydınlık olmayan yerleri tercih etmeye itiyor. Bu da günlük hayatlarının olumsuz etkilenmesine yol açıyor.

YEŞİL IŞIK DIŞINDA TÜMÜ ARTIRIYOR

Araştırmada, migren hastalarına değişik renk ve ışık oranlarının baş ağrılarını nasıl etkilediği sorulmuş. Bir ofis ortamındaki ışık oranları altında, hastalar, yeşil ışık dışında diğer bütün renklerin baş ağrılarını arttırdığını belirtmiş.

% 20 DÜŞTÜ

Araştırmacılar, yeşil ışığın hastaların ağrı oranını yüzde 20 oranında düşürdüğünü söylüyor.

Bunun nedeni ise, retina ve korteks tarafından en az oranda elektrik uyarısı üreten ışık renginin yeşil oluşu.

Araştırmacılardan Rami Burstein, saf yeşil ışık verebilen düşük ücretli bir ampul üzerinde çalışıyor. Burstein’in ilerideki projeleri arasında, yeşil ışık dışındaki diğer bütün ışık renklerini engelleyen bir güneş gözlüğü de var.

Kaynak:Haber Kaynağı