ANTALYALI GENÇ KIZ KANSERDEN BÖYLE KURTULDU

ANTALYALI GENÇ KIZ KANSERDEN BÖYLE KURTULDU

Arslan, hem elini kaybetmekten, hem de kanserden kurtuldu.Antalya'da bir ay önce sağ bileğindeki ağrı nedeniyle...

ANTALYA'da 24 yaşındaki Leyla Arslan'ın tümörlü sağ bilek kemiği ameliyatla alınarak, yerine bacağındaki kaval kemiği nakledildi. Arslan, hem elini kaybetmekten, hem de kanserden kurtuldu.

SAĞ BİLEĞİNDE AĞRI ŞİKAYETİ

Antalya'da bir ay önce sağ bileğindeki ağrı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen ev kadını Leyla Arslan'ın yapılan tetkiklerinde, tümör tespit edildi. Hastanenin ortopedi kliniğinde tedaviye alınan Arslan'ın bileğindeki kemik kanserinin ileri evrede olduğu belirlendi. Tümörün kazıyarak çıkartılması ve yerine sentetik kemik konulması mümkün olmayınca, Ortopedi Anabilim Dalı'ndan Uzman Dr. Hüseyin Balkarlı, Leyla Arslan'ın sağ el bilek kemiğini çıkartarak yerine kıkırdak dokusuyla birlikte sol bacak kaval kemiğinin bir kısmını nakletti. 10 saat süren ameliyatla sağlığına kavuşan Arslan, doktorlara teşekkür etti.

20 DERECE HAEKET ETTİREBİLİYOR

Dr. Balkarlı, "Sol bacaktaki fibula (kaval kemiği) üst ucu kıkırdağı ile alınarak sağ el bilek eklemine nakledildi. Kıkırdaklı kemik doku sayesinde hastanın yeniden el bilek hareketine izin verecek bir operasyon planlandık. Kaval kemiğinin alınan kısmının yerine de sentetik kemik koyduk. Hasta el bileğini 20 derece kadar hareket ettirebiliyor" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı