ALTIN KOZA'NIN DA ADI DEĞİŞİYOR

ALTIN KOZA'NIN DA ADI DEĞİŞİYOR

Altın Portakal Film Festivali'nin adının Antalya Film Festivali olarak değiştirilmesinin ardından şimdi de Adana Altın Koza Film Festivali'nde benzer bir değişiklik gündemde.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, Altın Koza Film Festivali’nin adının ‘Uluslararası Adana Film Festivali’ olarak değiştirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Altın Koza Film Festivali’nin Adana’nın sembollerinden biri olduğunu belirtti. Festivalde büyük ödülün ‘Altın Koza Ödülü’ olarak verilmeye devam edilmesinin planlandığını kaydeden Sözlü şöyle konuştu:
“Önümüzdeki yıl 23’üncüsü gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin adı, kentin daha iyi tanıtılması için ‘Uluslararası Adana Film Festivali’ olarak değiştirilecek. Ancak büyük ödül ‘Altın Koza Ödülü’ olarak verilecek. Böylece festivalin şehrimizin mesajını daha iyi vereceğini, bu isimle anılmasının kente daha iyi katkı koyacağını düşünüyorum. Söz konusu isim değişikliği için gerekli çalışmaları başlattık.”

BU YIL BURUK GEÇTİ
Bu yıl ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle, törenlerden arındırılmış olarak yapılan 22’nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde yarışan filmler düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Her yıl programı içindeki konserler ve ünlülerin katıldığı kortejle, kente bayram havası yaşatan Altın Koza Film Festivali buruk geçti.

Kaynak:Haber Kaynağı